Ben jij, samen met je kids, vrij aankomende week? Wat heerlijk! En het wordt nóg leuker, want er zijn zoveel toffe dingen te doen en te zien in Den Haag dat we ze in deze extra blog gewoon even voor jullie samenvatten. Zo weet je zeker dat je niets mist!

Krokus Kabaal
Alweer de derde editie van dit fantastische Haagse theaterfestival. De leukste voorstellingen, activiteiten en natuurlijk theater speciaal voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Het thema van dit jaar: ‘een kijkje in de keuken’. Met voorstellingen over eten, maar ook een kijkje achter de schermen van de deelnemende theaters. En dat op maar liefst 10 uiteenlopende Haagse locaties. Check dus snel de volledige programmering en de locatie bij jou in de buurt, op:  http://www.cultuurdichtbij.nl/.

Lentekriebels
Ook het centrum is in de voorjaarsvakantie het domein van een kindertheaterfestival. Hier is gister het festival Lentekriebels van start gegaan. Tot en met zondag 4 maart zijn er de hele week familievoorstellingen te bewonderen in Theater aan het Spui, het Korzo theater en in het Paradijs van de Koninklijke Schouwburg. Theater aan het Spui is het kloppende festivalhart waar je overdag deel kunt nemen aan te gekke workshops en activiteiten en waar iedere ochted gestart wordt met een heuse ochtendgymnastiek!  Benieuwd wat er allemaal nog meer op het programma staat? Neem een kijkje op: https://www.hnt.nl/voorstellingen/themas/59/Lentekriebels/.

Op Natuur Avontuur bij Pluk!
Een bezoekje aan Pluk is, met de kinderboerderij, pluktuinen, de mooie heemtuin en de fijne lunchroom, sowieso al een aanrader voor komende week. Maar iedere eerste zaterdagmiddag van de maand kun je met IVN-natuurgidsen mee op pad bij Pluk! Den Haag: zoeken, leren, speuren, bouwen en beleven staan centraal. En omdat de maand maart altijd zo lekker onvoorspelbaar is, staat deze editie in het teken van het weer. Zaterdag wordt er een heuse windmeter geknutseld, wolken gemaakt en gaan de kinderen op avontuur in de heemtuin! Het Natuur Avontuur is bedoeld voor kids van 6 t/m 9 jaar. Gelukkig kunnen de kleinere broertjes en zusjes gewoon lekker knutselen en spelen bij de kinderboerderij. Er wordt om 13.30 uur gestart met het openingsverhaal, enne vergeet je kind(eren) niet op te geven via: https://www.ivn.nl/afdeling/den-haag/aanmelden-natuuravontuur.

Schaatsen bij Landgoed Ockenburgh
Als de weergoden ons een beetje gunstig gezind zijn, heb ik goede hoop dat er vanaf vandaag geschaatst kan worden op de schaatsbaan in Landgoed Ockenburg! Mijn schaatsen liggen al een paar dagen klaar voor een rondje zwieren over het ijs. En opwarmen doe je daarna natuurlijk met warme chocomel en een stukje taart in Kasserie Ock!

Kindvriendelijke Haagse schatten
Tussen je activiteiten door lekker opwarmen bij fijne kindvriendelijke plekjes? Wij tippen Lunchroom Lot op de Thomsonlaan, Aloha Surf en Hart Beach na een lekkere strandwandeling op Scheveningen en het fijne Op de Hoek in de Vruchtenbuurt. Enne, heb je op onze website onder het kopje ‘Haagse Happines’ al die verborgen stads- en speeltuinen al eens gespot? Ook zeker de moeite waard met dit mooie winterse weer!