Voor een kopje suiker heb ik nog nooit bij mijn buren aangebeld. Wél voor warme koppen koffie toen m’n gammele apparaat er opeens mee stopte nèt toen ik eters over de vloer had. Ik woon in een buurt waar je veel contact hebt met je buren. Gezamenlijke activiteiten, spontane borrels en altijd een praatje als je elkaar tegenkomt. Hoe zit dat bij jou? Zaterdag is het Nationale Burendag. En om dat te vieren pakt de Boekhorststraat groots uit met het evenement Wereldburen. Dus hup die fiets op, het liefst met je hele straat natuurlijk, om je te laten onderdompelen in de gastvrijheid van deze bruisende en verrassende straat.

De Boekhorststraat timmert flink aan de weg de afgelopen jaren. Vele, vaak creatieve en bijzondere, ondernemers vestigen zich er. De winkeliersvereniging organiseert er regelmatig toffe evenementen en steeds meer mensen weten de straat te vinden tijdens hun bezoekje aan het centrum. En als jij er nou nog nooit bent geweest, is zaterdag dus je kans! Dan wordt de Boekhorststraat omgetoverd tot een evenement waar ontmoeten en ontdekken centraal staat. Maak kennis met de bijzondere ondernemers en hun producten en passies op de Wereldse markt. Proef van andere culturen en van heerlijke wereldse gerechten. Plof neer en kijk lekker om je heen bij één van de gezellige zitjes.

Of doe je zaterdag mee aan een Yoga workshop om eens op een laagdrempelige manier te ontdekken of dat iets voor jou is? Leuk detail: de lessen worden gegeven op donatie, bepaal dus zelf hoeveel jij de les waard vindt. Ontdek je muzikale talent tijdens de Ukelele workshop van de bekende Ukulady. Swing mee op de beats van de West African Drums of laat je verbazen door de bellenblaas magiër. En weet je wat het leuke is: niet alleen ondernemers zijn onderdeel van dit toffe evenement, ook de buurtbewoners zelf krijgen een podium. Een aantal van hen laat zien wat hun passie is. Zo is er bijvoorbeeld een demonstratie van het maken van de meeste prachtige sieraden.

Natuurlijk wordt er ook aan de innerlijke mens gedacht. De wereldse gerechten zijn om je vingers bij af te likken! Wat denk je van oer-Hollandse poffertjes maar dan op zijn Japans bereid? Of loopt het water jou juist in de mond bij de ravioli met echte truffel? Ik ben nu al benieuwd naar de Scandinavische ‘Gourmet sweets’, een combi van chocolade en drop. Gewoon omdat het kan.

WINACTIE
Omdat wij zeker weten dat je niet met lege handen thuis gaat komen van dit fijne evenement, verloten wij 5 linnen ‘Boekhorststraat Leeft’ tasjes om het shoppen nóg aangenamer te maken. Wie gun jij zo’n kek en duurzaam tasje? Tag diegene onder dit bericht en wie weet kan hij/zij ‘m zaterdag ophalen op de markt.

Veel plezier!