Het kan haast niemand ontgaan zijn, de huizenmarkt trekt weer aan! En dat betekent dat er weer veel nieuwe paleisjes ingericht mogen worden! Maar waar scoor je nou die allerleukste unieke (vintage)meubels? Met veel plezier delen we onze top 5 Haagse interieur schatten met je!

Bar enzo_Haagse schatten1: Bar enzo

Onze grootste favoriet! Te schattig klein winkeltje met veel unieke woonaccessoires, krukjes, tafeltjes en andere mooie vintage spullen. Gerund door het vrolijke stel: Barro en Zoë. Ze struinen stad en land af naar de leukste vondsten. En oh ja, ze houden van planten! En dat kan je zien. De hele winkel staat vol met de mooiste vintage potten en leukste planten. Denk aan cactussen, vetplanten, pilea’s en andere bijzondere kamerplanten. Gebrek aan groene vingers? Geen paniek. Ze geven je dolgraag advies en verkopen hele mooie boeken vol met inspiratie en tips. Een echte aanrader.
Bar en Zo Prins hendrikstraat 103 – 2518 HM Den Haag

Wicked Scheveningen 2: Wicked Scheveningen

Onze nieuwkomer in het Haagse schatten overzicht. We volgden Maritske van Wicked Scheveningen al een tijdje via Facebook en zagen daar geregeld de leukste spullen uit de jaren 50, 60 en 70 voorbij komen. Van toffe retro lampen, tot Zweedse kinderbedjes en van oude schoolstoeltjes tot vintage racefietsen. Inmiddels heeft ze een mooie locatie op Scheveningen waar ze haar verzameling graag met je deelt. Bel wel eerst eventjes, de ‘showroom’ is alleen op afspraak geopend.
Wicked Scheveningen – Badhuisweg 21 – 2587CB Scheveningen

HIT & RUN3: Hit & Run

Dit is zo’n winkeltje waar je dagelijks langs fietst, nieuwsgierig naar binnen gluurt, maar nooit eerder naar binnen bent gestapt. Vanaf nu doen dus! Een heel leuk klein zaakje, vol met vintage design. Ben je op zoek naar nét dat ene vintage kastje of een specifieke lampenkap, dan zou het zomaar kunnen dat je hier helemaal slaagt! Niet elke dag geopend, maar als ze open zijn dan merk je het gelijk. Dan zie je een deel van het interieur (allemaal te koop natuurlijk) buiten uitnodigend voor je klaar staan.
Hit & run – Weimarstraat 344 – 2562 HT Den Haag

De Stijlbandiet4: De Stijlbandiet

Een mooie lichte, industriële winkel, gevuld met must have (vintage) meubels in de mooiste zachte kleuren en perfect bij elkaar passende interieur accessoires. In de winkel staan de vetste vintage kasten gemixt met houten stoeltjes, gave tapijten en ijzeren lampenkappen. Maar wees gewaarschuwd: betreden op eigen risico! Want naast de leukste woonitems slaag je hier ook erg goed voor een nieuwe outfit, sieraad of cadeau.
De Stijlbandiet – Fahrenheitstraat 644 – 2561 DL Den Haag


mooi MUF
5: MOOI MUF

Dit gave pand aan de Beeklaan staat vol met meubelen en verlichting vanaf de jaren 50. Een grove houten vloer, bakstenen muren en zichtbare leidingen gemixt met toffe meubels maken het industriële vintage plaatje compleet. Er is altijd een flinke voorraad aan lampen, tafels, stoelen, banken en allerlei snuisterijen te vinden.
Heerlijk om weer even wat nieuwe inspiratie op te doen en door het wisselende aanbod, zit er altijd wel iets leuks bij!
MOOI MUF – Beeklaan 194 – 2562 AR Den Haag

Oehhhh ik krijg gelijk zin om alle zaakjes af te struinen na het schrijven van deze blog. En dat komt mooi uit, want aanstaand weekend staat mijn verhuizing gepland. Iemand nog goede tips welke Haagse (vintage) interieurwinkel zeker niet mag ontbreken in dit rijtje?