Joehoe! Alle filmliefhebbers opgelet: aanstaande vrijdag vindt de Nederlandse Filmnacht plaats. Met de exclusieve voorpremière van Instinct, het regiedebuut van Halina Reijn in Filmhuis Den Haag!

Even wat korte achtergrondinformatie voor een ieder die niet helemaal up tot date is: Instinct is de openingsfilm van het Nederlands Film Festival 2019. Carice van Houten speelt in deze psychologische thriller Nicoline, een psychologe in een TBS-kliniek die verstrikt raakt in een machtsspel met haar cliënt Idris.

Pubquiz
Voorafgaand aan de film dagen we je uit tijdens de Nederlandse Film Pubquiz! Test je kennis van de Nederlandse film en bereid je goed voor, want de Filmhuis goodiebag (goed gevuld met Filmhuis strippenkaart, Kompaan biertjes en meer…) staat op het spel.

Winactie
En dan nu het beste nieuws van vandaag: speciaal voor alle Haagse schatten volgers stelt het Filmhuis 2 tickets voor de film én 2 plekken voor de pubquiz beschikbaar. Meedoen is simpel: laat ons in een reactie weten met welke filmkenner- én liefhebber jij hier ab-so-luut bij moet zijn. Reageren kan tot en met donderdagavond. De winnaar maken we vrijdagochtend via onze website en social media kanalen bekend. Enne: zorg je wel dat je vrijdagavond nog vrij hebt in je agenda?!