Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Bios in de buitenlucht

Humanity House: vanaf 1-8-2019 kun je vijf weken lang op een van de meest onontdekte buitenterrassen van Den Haag neerploffen voor spraakmakende films!

woensdag 24 juli 2019

Yes, deze zomer kun je weer vijf weken lang – op misschien wel een van de meest onontdekte buitenterrassen van Den Haag – genieten van spraakmakende, en ontroerende favorieten films van het International Documentary Film Festival Amsterdam! Het terras van Humanity House, waar een hapje, drankje en een niet-te-missen documentaire jouw zwoele zomeravond compleet maakt. Waarom we hier zo uitgebreid over schrijven? Omdat we Humanity House officieel verwelkomen als Haagse schat. Lees snel in deze blog waarom we dit een plek vinden om écht te ontdekken!

Humanity House is zo’n plek waarvan iedereen wel eens heeft gehoord, maar velen (net als ik overigens) nooit zo goed van weten wat het precies is of wat je er kan doen. ‘Iets met vluchtelingen’ is wat ik hoorde als ik er bij anderen naar vroeg. En dat komt eigenlijk behoorlijk goed in de richting. Humanity House is een museum, waar je in de huid van een vluchteling kunt kruipen. Je maakt er een ervaringsreis van ongeveer 45 minuten, waarbij je ziet, hoort en beleeft wat het betekent om te moeten overleven in een rampgebied. Super indrukwekkend en soms zelfs een beetje spannend!

Meer dan een museum

Maar Humanity House is ook gewoon een plek waar je lekker een kop koffie kunt drinken, een mooie zaal kan huren voor een vergadering, wekelijkse live-debatten en -interviews volgt, gratis wisselende tentoonstellingen bekijkt en kan neerploffen op het heerlijke verstopte terras achter het prachtige pand. En over dat fijne terras gesproken… dat is de plek waar je op z’n minst een van de aankomende vijf donderdagen moet zijn voor de buitenbios. 

Buitenbios

Bios in de Buitenlucht, de naam zegt het al. Een reeks aan documentaires, gepresenteerd op de buitenmuur van het prachtige pand aan de Prinsegracht. Natuurlijk gaan de documentaires allemaal over humanitaire thema’s. Persoonlijke verhalen zien van mensen uit verschillende winstreken die jou een kijkje geven in hun wereld. Haal een lekker hapje en drankje bij de buitenbar en plof neer voor een spraakmakende documentaire. Echt de moeite waard! Meer informatie over de topdocu’s die ze draaien tijdens Bios in de Buitenlucht lees je hier.

Geschreven door

Barbara van Rest