Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

De schat achter de schat: Bistro Jules

In deze nieuwe rubriek kom je alles te weten over de schatten achter onze Haagse schatten. Met deze week Margot Juray van Bistro Jules.

woensdag 10 november 2021

Wie zijn toch die schatten achter onze Haagse Schatten? In deze rubriek nemen we je mee voor een kijkje achter de schermen en ontdek je van alles over de eigenaren en hun bijzondere plekken. Deze week schoof ik, Lotte, aan bij een van mijn favo Haagse Schatten: Bistro Jules. Dat je hier heel lekker kon eten wist ik natuurlijk al lang, en ook het mega uitgebreide wijnassortiment was mij niet onopgemerkt gebleven. Dat smaakte naar meer! Dus vroeg ik Margot het hemd van haar lijf over de zaak waar zij en haar lover Michel zo super trots op zijn (en terecht!).

Het ontstaan van Jules…

Margot en Michel werkten samen bij de Rootz. Toen Michel besloot dat hij niet meer voor een baas wilde werken en voor zichzelf wilde beginnen stelde Margot hem voor de keuze: ‘we gaan samen of we gaan niet!’ Gelukkig gingen ze samen. De keuze voor een hoekpand was snel gemaakt, alleen Michel wilde dit in het centrum, en Margot wilde juist een zaak openen in een sfeervol buurtje. De kruising van de Koningin Emmakade en de Weimarstraat was de perfecte middenweg waar ze allebei blij mee zijn. In 2018 kregen ze de sleutel en hebben ze binnen 3 maanden tijd een oud café omgetoverd tot een prachtige bistro. Veel van het klussen hebben ze zelf gedaan, want 3 maanden bleek toch wat aan de krappe kant. Maar de deadline hebben ze gehaald en zo kon op 1 augustus 2018 Bistro Jules haar deuren openen en is deze fijne plek nu al niet meer uit de buurt weg te denken!

De naam ‘Jules’…

Jules is de opa van Margot. Hij was een echte horeca liefhebber en Michel en Margot vinden het een mooie nagedachtenis. Midden in de zaak hangt een schilderij van hem, zodat hij er altijd een beetje bij is.

Een Frans-Zwitserse keuken…

Dat de Franse keuken een van de lekkerste keukens is die er bestaat ben ik roerend met Margot eens. De keuze hiervoor was door de twee dan ook snel gemaakt. Ze besloten er wel een twist aan te geven. De Zwitserse draai is vooral terug te zien in het assortiment Zwitserse kazen. Voor Margot is dit een fijne wintersport herinnering, en hoewel wintersporten niet aan mij besteed is sluit ik me helemaal aan bij het punt dat er nooit te veel kaas kan zijn.

Als Margot haar favoriete gerecht op de kaart moest kiezen…

Dan zou ze de gehele voorgerechtenkaart bestellen! Je snapt nu natuurlijk wel wat mijn volgende bestelling wordt 😉

Een typisch avondje Jules is volgens Margot…

Spontaan! Je hebt een paar wijntjes gedaan in de stad, je besluit dat het tijd is om lekker te gaan eten, en langs Jules te fietsen. Michel en Margot vinden het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt, en zijn blij dat er een uiteenlopend publiek bij ze binnen stapt. Er heerst hier een echte huiskamersfeer, en bij mooi weer (we moeten er nog even op wachten) waan je je in een Franse achtertuin wanneer je op het terras zit. Gelukkig staan er nu heerlijke kacheltjes op het terras te stralen, en zo’n Franse winter is ook zo slecht nog niet.

Geschreven door

Lotte