dinsdag 5 augustus 2025
In deze maandelijkse rubriek lichten we iedere keer één van onze Haagse schatten uit. Dit keer is het de beurt aan drie mannen die niet te stoppen zijn. Maak kennis met Toine, Chris en Floris van een van onze strandschatten: BLOW.
Toine, Chris en Floris – BLOW Beach House
Op een schitterend plekje, op het meest zuidelijk stukje strand van Kijkduin waar de Zandmotor en de Noordzee elkaar ontmoeten, vind je BLOW Beach House. De laatste jaren is deze plek gegroeid van een ‘container kiteschooltje’ tot een volwaardig Beach House. Met een menu vol (h)eerlijke gerechten, een professionele kitesurfschool en een evenementenlocatie waar elk jaar meer dan 150 evenementen plaatsvinden. En dat met een relaxte sfeer die je op weinig plekken vindt. Zoals de heren het zelf zo mooi zeggen: elke dag dat BLOW open is, wordt het leven gevierd.

Wat maakt BLOW echt BLOW?
BLOW is dé happy place aan het einde van het strand. Een plek waar iedereen welkom is en waar je gewoon jezelf kunt zijn, midden in de natuur van Den Haag. Innovatie, inclusiviteit en kwaliteit staan bij BLOW voorop. De laatste jaren zijn we met ons restaurant dan ook een nieuwe weg ingeslagen en kun je hier écht kwalitatief goed eten.
Hoe ziet een dag bij BLOW eruit?
’s Ochtends starten we rustig: wandelaars met honden op de Zandmotor, koffie, ontbijt en de eerste kitesurfers. Rond de lunch schuift iedereen, van personeel tot vakantieganger, aan voor een gezonde maaltijd. En, laten we eerlijk zijn, bestellen de vakantiegangers al wel een eerste Aperol Spritz. De dag vordert en er ontstaat een relaxte sfeer met borrels, muziek en een terras dat langzaam volloopt richting diner. Dan delen gasten Napolitaanse pizza’s, Picanha van de Green Egg of dagverse vis. En dan… de zonsondergang: hét moment voor het “Sunset Biertje” waarbij we met z’n allen even ons werk neerleggen en proosten. En daarna weer hard aan de slag. Langzaam maar zeker zakt de zon in onze geliefde Noordzee. Sfeervuurtje aan, genieten maar.
Wat zijn jullie dromen, doelen of toekomstplannen?
Een restaurant van de toekomst op het strand. We willen blijven ondernemen in harmonie met de natuur. Onze droom is dé Zero-emission strandttent te worden die een uithangbord voor Den Haag kan zijn met jaarrond de beleving van sport, cultuur, duurzaam eten. Wij zijn in ieder geval nog lang niet klaar met ondernemen hier.