Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Achtung, my ladies!

Er zit een nieuw pareltje op de Prins Hendrikstraat. Een twinkel vol prachtige tweedehands kleding en alleen voor dames. Dit pareltje is onze nieuwste Haagse Schat!

zaterdag 18 december 2021

Ladies opgelet! We hebben een ultieme shoptip voor je: Achtung Lady! Een winkel vol met tweedehands dameskleding van de mooiste merken. En dat ook nog eens in één van de leukste straatjes van Den Haag, namelijk Prins Hendrikstraat. Ginny, Maryke en Gaby, zijn de 3 eigenaressen van deze super leuke winkel. Met trots mogen wij jullie vertellen dat deze fantastische winkel nu ook Haagse Schat is! Neem snel een kijkje (nu het nog kan) en vergeet je bankpas niet, want zeker weten dat je hier gaat slagen! 

Bekende gezichten

We kennen Ginny, Maryke en Gaby natuurlijk al van Achtung! Baby. Die andere leuke kledingwinkel in de Prins Hendrikstraat alleen dan voor kids. Ginny en Maryke in de winkel en Gaby had daar haar eigen kapsalon achter in de winkel. Daar werkend met elkaar, kwam het idee van een dameswinkel vaak genoeg ter sprake. Zeker Gaby was hier groot voorstander van en fluisterde het dan ook vaak genoeg in de oren van Ginny en Maryke. Uiteindelijk na 3 jaar fluisteren en een corona kerstdiner, werd het besluit genomen om in 2021 een Achtung! Lady te openen. Nou en daar zijn we maar wat blij mee!

Van een plan naar een pand

Na dit besluit, begon de zoektocht naar het perfecte pand. De zoektocht begon in de Piet Heinstraat, ook zo’n leuk straatje. Maar soms zoek je weleens iets, terwijl het al die tijd al zo dichtbij was. Dat was het geval met dit pand, opeens liepen ze er spontaan langs. Een prachtig pand in de Prins Hendrikstraat, vlakbij Achtung! Baby en super geschikt voor een winkel. Dankzij de verschillende ruimtes, kon de haarkapsalon van Gaby er zo in en een ruimte voor pashokjes was er eigenlijk ook al. Het klussen kon beginnen! En na 6 weken hard werken was daar op 16 oktober de grote opening!

Tweedehands, vintage, klassiek maar niet tuttig

Achtung Lady is niet zomaar tweedehands dameskleding. Zo zijn ze best kieskeurig en echt niet alles wordt zomaar in de rekken gehangen. Hoe komt er überhaupt kleding in de rekken? Door jezelf! Iedereen mag kleding inbrengen, vervolgens bepalen de dames of het geschikt is voor in de winkel. Een deel van de opbrengst van de kleding gaat terug naar jou en het andere deel natuurlijk naar de winkel zelf. Hoe zij de kledingstijl van de winkel zelf omschrijven? Veel Bijenkorf merken, maar zonder die drempel die je bij de Bijenkorf voelt om naar binnen te gaan. Het zijn merken van goede kwaliteit en die modieus zijn. Volgens Ginny: “Het is klassiek, maar niet tuttig”.

Alles is handgemaakt in Den Haag

Naast tweedehands kleding, hebben ze ook echt een hele leuke accessoires. Deze accessoires zijn niet allemaal tweedehands, maar wel allemaal handgemaakt en ook nog eens in Den Haag! Zo heb je bijvoorbeeld prachtige handgemaakte sieraden van Petra Reijrink. En heel mooi servies van keramiek van Babette uit Babylon op de Laan van Meerdervoort. Ook hebben ze hele leuke tasjes van leer, gemaakt door Naomi Rachel Timan. Zij maakt prachtige nieuwe producten van gebruikt leer. Kortom een heleboel leuke spullen en kleding, die ook constant wisselen, dus ga lekker geregeld langs! Nu hebben ze bijvoorbeeld hele leuke items voor de kerstdagen, dus heb jij je kerstoutfit nog niet op orde, dan is hier je nieuwe adresje!

P.S. Vergeet ze ook niet te volgen op Instagram, hier laten ze heel veel kleding zien en zelfs hele outfits. Goed voor de dagelijkse dosis inspiratie als je ‘s ochtends weer eens niet weet wat je aan moet trekken!

Geschreven door

Renee Dekkers