Cadeaubon bestellen

Shop till you drop

Als een god in Frankrijk

Geïnspireerd op de dromerige sfeer van Franse markten. Chansons op de achtergrond, mooie producten en een glas cider in je hand.

maandag 25 september 2017

Toen de, in Frankrijk geboren, Marie-France zes jaar terug van Amsterdam naar Den Haag verhuisde miste ze slechts 1 ding. De Amsterdamse Sunday market diende als inspiratiebron, maar vooral haar roots, de passie voor lekker eten en de originele Franse markten resulteerde in het concept: Le Marie Marché. Geïnspireerd op de dromerige sfeer van Franse markten. Traditionele chansons, een glas cider, mooie producten… Interesse gewekt? Maak kennis met de, wat ons betreft, fijnste markt van Den Haag in deze blog.

Boodschappen doen wordt door de meesten van ons als een noodzakelijk iets gezien. Je wurmt je met je winkelwagen door een vaak te drukke supermarkt, stoort je aan de lange rijen, een haperende zelfscanner of loopt doelloos rond omdat het je simpelweg aan inspiratie ontbreekt. Goed nieuws, lieve mensen want boodschappen doen kan dus ook een waar feestje zijn en dat bewijst Le Marie Marché.

Een markt geïnspireerd op het goede Franse leven. Struinen langs de vele (food)kraampjes met Franse chansons op de achtergrond en een glaasje cider in je hand dus. Proef van de vele delicatessen, aanschouw de mooie spullen en ontdek de ware schatten tussen het mooie aanbod. Een (reizende) markt die van boodschappen doen een ware belevenis maakt en je kennis laat maken met passievolle ondernemers. Le Marie Marché staat dan ook precies voor wat wij met Haagse schatten voor ogen hebben. Je beleeft, je proeft en ervaart.

Boodschappen doen wordt opeens een uitje. Je neemt je tijd, komt (net als in de supermarkt) met meer thuis dan je nodig had, geniet er van de sfeer en voelt je voor even als een God in Frankrijk. We moeten wel toegeven: de openingstijden van deze markt kunnen nog niet helemaal tippen aan die van die supermarkt op de hoek. Maar hé dat zorgt er dan wel weer voor dat een bezoekje aan deze markt bijzonder blijft. Het Plein is de vaste uitvalsbasis, maar iconische Haagse locaties als de postzegelboom tegenover het Paleis Noordeinde zijn een mooie uitstap. Ieder eerste weekend van de maand kun jij je portie vakantie opsnuiven op deze heerlijke markt.

En dan nu het allerbeste nieuws: Le Marie Marché is vanaf nu een officiële Haagse schat! Dat betekent dat jij Haagse schatten cadeaubon op de markt bij ‘Le Bar’ kunt inwisselen voor shoptegoed en zo kunt doen waar onze bon voor bedoeld is: op mini ontdekkingsreis langs de schatten van ondernemers! Om dit heugelijke nieuws te vieren krijgt de eerste die zijn/haar cadeaubon in het weekend van 7&8 oktober op de markt inlevert, een gevuld tasje met Le Marie Marché producten. Echt hoor, leuker wordt het niet!

Zien we jou over 2 weken ook op het Plein?

Geschreven door

Marlies van der Kolk