Cadeaubon bestellen

Shop till you drop

Als een god in Frankrijk

Geïnspireerd op de dromerige sfeer van Franse markten. Chansons op de achtergrond, mooie producten en een glas cider in je hand.

maandag 25 september 2023

Toen de in Frankrijk geboren Marie-France van Amsterdam naar Den Haag verhuisde miste ze slechts één ding. De Amsterdamse Sunday market diende als inspiratiebron, maar vooral haar roots, de passie voor lekker eten en de originele Franse markten resulteerde in het concept dat ontbrak in Den Haag: Le Marie Marché. Geïnspireerd op de dromerige sfeer van Franse markten. Traditionele chansons, een glas cider, mooie producten… Interesse gewekt? Maak kennis met de, wat ons betreft, fijnste markt van Den Haag in deze blog.

Boodschappen doen wordt door de meesten van ons als een noodzakelijk iets gezien. Je wurmt je met je winkelwagen door een vaak te drukke supermarkt, stoort je aan de lange rijen, een haperende zelfscanner of loopt doelloos rond omdat het je simpelweg aan inspiratie ontbreekt. Goed nieuws lieve mensen, want boodschappen doen kan dus ook een waar feestje zijn en dat bewijst Le Marie Marché.

Een markt geïnspireerd op het goede Franse leven. Struinen langs de vele (food)kraampjes met Franse chansons op de achtergrond en een glaasje cider in je hand dus. Proef van de vele delicatessen, aanschouw de mooie spullen en ontdek de ware schatten tussen het mooie aanbod. Een (reizende) markt die van boodschappen doen een ware belevenis maakt en je kennis laat maken met passievolle ondernemers. Le Marie Marché staat dan ook precies voor wat wij met Haagse schatten voor ogen hebben. Je beleeft, je proeft en ervaart. En dan ook nog eens lokaal.

Boodschappen doen wordt opeens een uitje. Je neemt je tijd, komt (net als in de supermarkt) met meer thuis dan je nodig had, geniet er van de sfeer en voelt je voor even als een God in Frankrijk. We moeten wel toegeven: de openingstijden van deze markt kunnen nog niet helemaal tippen aan die van die supermarkt op de hoek. Maar hé, dat zorgt er dan wel weer voor dat een bezoekje aan deze markt bijzonder blijft. Het Lange Voorhout en de stukje langs de Hofvijver zijn de vaste uitvalsbasis, maar andere iconische Haagse locaties zijn een mooie uitstap van deze markt. Ieder eerste weekend van de maand kun jij je portie vakantie opsnuiven op deze heerlijke markt.

En dan nu het allerbeste nieuws: Le Marie Marché is vanaf nu een officiële Haagse schat! Helaas is het niet mogelijk om jouw Haagse Schatten cadeaubon op de markt in te leveren. Dat heeft er mee te maken dat de ondernemers op deze markt vaak wisselen. Omdat wij Le Marie Marché wel een absolute Haagse schat vinden, hebben wij voor hen een uitzondering gemaakt en lichten we hen wel uit. Wél een Haagse schat dus, maar geen inwisselpunt voor de cadeaubon.

Zien we jou deze zomer op de markt?

Geschreven door

Marlies van der Kolk