Cadeaubon bestellen

Shop till you drop

Biertje?!

Eiber Bier: een kleinschalige bierbrouwerij uit Den Haag. Een mooie selectie van de lekkerste basisbieren en af en toe een verrassend exclusief biertje.

donderdag 20 juli 2023

Tijdens zijn jarenlange bijbaantje in het Brouwcafé in Scheveningen, ontwikkelde Jasper een passie voor bier. Hij leerde van zijn baas de fijne kneepjes van het vak, werd steeds enthousiaster en waagde uiteindelijk de sprong om zelf te gaan brouwen. En dat ‘zelf’ kunnen we in dit geval heel letterlijk nemen.

Zelf het recept net zo lang fine tunen totdat het precies is zoals je het had bedacht, zelf brouwen, zelf de biertjes in de dozen stoppen en zelf vervoeren. De biertjes van EIBER bier hebben niets te klagen over persoonlijke aandacht. En dat proef je! Een ijskoude Hof Blond bij onze kennismaking smaakte direct naar meer. Een spannend traject blijft het wel, zeker als startende ondernemer. Want hoeveel liter laat je brouwen, weten de mensen je bier te waarderen en hoe gaat de verkoop? Als een speer weten we inmiddels! De data om snel meer bier te brouwen staan dan ook alweer geblokt. Wij proefden de eerste biertjes van het tweede brouwproces. ’s Morgens opgehaald bij de brouwer, snel de koelkast in en ’s middags ijskoud serveren. Natuurlijk had Jasper al even voorgeproefd. “Toen ik het rook, wist ik meteen dat het goed was”, aldus Jasper. En hé dat kunnen wij bij deze bevestigen!

Brouwerij op grote hoogte
Jasper zijn ultieme droom? Een eigen brouwerij. En dan geen hele grote waar enkel het zoveel mogelijk liters brouwen centraal staat. Nee, een plek waar andere mensen met een passie voor bier terecht kunnen. Waar ze kunnen assisteren in het brouwproces. Waar ze kunnen proeven, leren en ervaren. En die droom kwam uit. Geen grote brouwerij, maar wel een brouwerij op grote hoogte in Haags Hoog.

Proost, op deze schat met de lekkerste Haagse biertjes!

Geschreven door

Marlies van der Kolk