Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Draai nog maar een plaatje

Den Haag is weer een schat rijker. Ditmaal op het hoekje van de Boekhorststraat. The Record Corner, de plek voor pareltjes van vinyl.

donderdag 16 juni 2022

We hebben weer een nieuwe Haagse schat erbij, die we maar al te graag met jullie delen! Gevestigd in een prachtig hoekpandje in de Boekhorststraat. Een plek waar de muziek altijd aan staat en waar je even het gevoel hebt, terug te zijn in de jaren ’70. Graag stellen we jullie voor aan The Record Corner! Dé plek waar je pareltjes vindt als het gaat om plaatjes en waar je straks in de zomer ook langs kan komen voor een koffietje. Oh ja, en is je platenspeler toe aan een opknapbeurt, ook daar weten ze hier raad mee! Dus: wanneer ruil jij je Spotify lijst in voor ouderwets vinyl? 

Het begon allemaal met die ene plaat

Perry, de eigenaar van de The Record Corner kan zich nog goed herinneren wat zijn eerste plaatje was. School’s out van Alice Cooper, een plaatje waar zijn mama overigens absoluut niet blij mee was. Maar waarmee wel de liefde voor platen en muziek is begonnen. Zo is Perry werkzaam geweest voor verschillende theaters en werkt hij nu nauw samen met Het Paard en met Amare. Sinds 2 jaar heeft hij ook nog zijn eigen platenwinkeltje erbij en daar is hij maar wat blij mee! En dat allemaal dankzij Alice Cooper…

Schat zoeken

Juist omdat er in coronatijd weinig muziek te beleven viel, leek het Perry een goed idee om toen zijn platenwinkel te starten. Op deze manier konden mensen in ieder geval nog van hun favoriete muziek genieten. Toevallig kwam er ook nog een heel mooi hoekpandje vrij, waar hij op werd gewezen en zo geschiedde. Een platenwinkel waar je elke keer weer verrast wordt. Een wekelijks wisselend aanbod, unieke vondsten aangevuld met leuke vintage spulletjes uit de jaren ’70 en waar je dus ook naartoe kan voor reparaties aan jouw apparatuur. Buiten staan 2 bakken, genaamd de ‘cheapo’s’. De cheapo’s hebben altijd een ander aanbod en dat ook nog eens voor een heel leuk prijsje. Leuk dus om even langs te lopen als je toch in de buurt bent. Wie weet waar jij op stuit!

Koffie Corner

Voor deze platenwinkel zat er een chocolatier in het pand. Deze beste man heeft zijn koffiemachine laten staan. Zonde om daar niks mee te doen, dacht Perry! Dus  deze zomer wil Perry ook aan de slag gaan met koffie. Zodat je terwijl je lekker naar muziekjes luistert, ondertussen kunt genieten van een bakkie en dit ook nog eens op het terras in de zon met uitkijk op de Bierkade. Dit klinkt toch niet verkeerd!

Kom van woensdag t/m zaterdag lekker struinen bij The Record Corner, en zet de eerste zondagen van de maand vooral ook  alvast in je agenda. Dan zijn ze open voor 2 uurtjes en is er ook nog eens 20% korting op alle platen. Dus zet die eerste zondag van juli maar alvast in de agenda!

Geschreven door

Renee Dekkers