woensdag 18 januari 2023
Restaurant Ethica, op het hoekje van de Dunne Bierkade, verdient het simpelweg om ontdekt te worden! Met een heerlijke menukaart, een mooi verhaal en een toplocatie in Den Haag zijn er genoeg redenen om hier heel snel neer te ploffen. En dat wordt met het naderende lenteweer een nóg beter idee. Dineren kan bij Ethica namelijk ook op het terras aan het water. Vergeet niet ook binnen een kijkje te nemen, want de bar is magisch mooi en het restaurant heeft een ontzettend gezellige sfeer.
Van de Boekhorst naar de Dunne Bierkade
Leuk weetje: het oorspronkelijke plan van eigenaren Joske en Robin was om een restaurant in de Boekhorststraat te openen. Het pand was bekeken en gekozen en alles leek in kannen en kruiken. Tijd verstreek en het duurde en duurde maar voordat ze door konden met de plannen. Zo enthousiast en ondernemend als ze zijn, organiseerden ze in de tussentijd een pop-up restaurant op het hoekje van de Dunne Bierkade.
Ook dit pand, een voormalige horecaschool, stond leeg. De eigenaar van het pand was enorm enthousiast over de plannen van het duo en een samenwerking en voor Joske en Robin gold hetzelfde. Change of plans dus! De droom ging verder aan de Dunne Bierkade. Als je het ons vraagt in een parel van een pand met een perfect terras aan het water, waar je in de zomer de laatste zonnestralen meepakt. Wat wil je nog meer?!
Nog veel meer!
Maar Joske en Robin willen nog veel meer. Ze hebben tomeloze energie en ambitie en nog veel mooie doelen voor ogen. Het restaurant hebben ze tijdens de coronalockdown helemaal verbouwd: de kelder is opgeknapt en verdeeld in verschillende ruimtes, de moestuin neemt inmiddels serieuze vormen aan en Robin heeft daarnaast zelfs zijn jachtdiploma gehaald. Ja, je leest het goed. Een jachtdiploma…
Waar hij dit voor gebruikt? Om op een duurzame manier aan vlees te komen voor het restaurant. In Nederland is blijkt een overschot aan reeën, waardoor de balans in de natuur verstoord wordt. Met zijn jachtdiploma op zak, mag hij op deze dieren jagen en kan hij vervolgens heerlijk lokaal reevlees bereiden in de keuken van Ethica. Dit is dé manier om duurzaam aan je vlees te komen!
Duurzaamheid verspreiden
Een van de grotere doelen van Joske en Robin is het verspreiden van hun duurzame methodes, eetgewoontes en recepten. Ze houden hun kennis dus niet voor zich, maar delen hun kennis. Op de website van Ethica kun je tal van duurzame recepten vinden, die jij weer met je omgeving kunt delen. Al blijven deze recepten natuurlijk het lekkerst als ze zijn bereid door de kok zelf.
Dus ga vooral eerst lekker proeven in het restaurant voordat je zelf aan de slag gaat. Je kan zowel voor lunch, een uitgebreide borrel en een heerlijk diner bij Restaurant Ethica terecht. En vergeet niet: zeg het voort!
Wat je ook niet moet vergeten: je Haagse Schatten cadeaubon! Die is namelijk ook bij Ethica in te wisselen. En doe deze ook eens cadeau aan een Haagse vriend, collega, oom of tante. Of aan iemand die je een ontdekkingstocht door ons mooie Den Haag gunt! Je krijgt een Haagse schatkaart bij je cadeaubon waarmee de gelukkige de stad én de schatten kan ontdekken.