Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Een buiten-boulder-paradijs

Nieuw bij boulderhal de Campus: buiten boulderen! Een heerlijke plek, om te sporten en te ontspannen. Plan snel je sessie in, want deze bouldertuin wil je ontdekken.

donderdag 19 augustus 2021

‘Niemand is een binnenmens’, ken je die reclame? Hoewel binnen sporten soms best wel comfortabel is – zeker met dit druilerige weer- blijft buiten sporten toch veel fijner! En wat nou als we je vertellen dat het allebei kan? Binnen én buiten sporten op één locatie? Best of both worlds. Wij waren blij verrast toen we laatst een bezoekje brachten aan onze Haagse schat Boulderhal de Campus. Dat je er binnen goed kunt boulderen en genieten van een lekker bakje koffie, dat wist je vast al. Maar dat dit nu ook buiten kan, daar willen we je natuurlijk alles over vertellen!

Ehhh.. boulderen?

Oké. Even een korte cursus ‘boulderen voor beginners’: boulderen is een variant op de klimsport. Klimmers puzzelen zich een weg omhoog op een op kleur uitgezet parcours, ook wel een boulder genoemd. En bij Boulderhal de Campus kan dit dus. Een plek waar sporten, chillen en ontmoeten centraal staan, verstopt in een (als we eerlijk zijn) niet al te bruisend stukje Den Haag. Deze grootste boulderhal van Nederland was altijd al een plek die het verdiende om ontdekt te worden, maar nu is er dus nóg een reden bijgekomen om je fiets te pakken richting de Kerketuinen.

De bouldertuin

Wat ooit een terrein was vol met afval en een wat industrieel uiterlijk, is inmiddels omgetoverd tot een buiten-boulder-paradijs! Hier wil en kan je makkelijk een paar uurtjes doorbrengen met alle klimroutes die buiten zijn uitgezet. Het zijn er namelijk heel wat. En klimmen met een lekker zonnetje op je rug is toch een heerlijk gevoel?

Tot in de late uurtjes

Daarnaast kun je ook hier buiten genieten van een lekker koffietje of van iets fris. Een koud biertje mag natuurlijk ook, maar wel pas als je uitgeboulderd bent! Bij De Campus is een heerlijk ruim terras met uitzicht op de verschillende klimwanden gemaakt. Kun je gelijk stiekem spieken hoe iemand anders die ene lastige route klimt. We hoorden in de wandelgangen dat het hier op vrijdagmiddag al helemaal gezellig is. Wellicht tijd om het nuttige met het aangename te combineren en hier vanaf nu een sportieve ‘vrijmibou’ te houden. Nog een plus: er hangen grote bouwlampen, zodat je ook na zonsondergang nog steeds veilig omhoog kan klauteren.

Wilde plann(t)en

Michael, de eigenaar van de Campus, heeft nog meer leuke plannen met de bouldertuin. Denk aan een buitenbioscoop, want waarom zou je de muren alleen voor bolderen kunnen gebruiken? Ook komen er nog veel meer planten in de tuin te staan. Het plan is er om een heuse tree party van te maken met allemaal verschillende fruitbomen, hoe tof is dat!

En iedereen lijkt zijn steentje bij te dragen zegt Michael: ‘Het is leuk om te zien dat het allemaal zo organisch gaat. Iedereen neemt spullen mee, waardoor het terras steeds een beetje completer wordt. Mensen vinden het leuk om hun meegenomen items terug te zien op het terras.” Dus heb je nog iets staan,wat misschien wel geschikt is voor deze plek? Neem het gerust mee en misschien zit jij volgende keer wel aan je eigen tafel op dit heerlijke buitenboulderterras.

Plan snel een bouldersessie in en neem een kijkje op deze toplocatie. Probeer de verschillende routes uit, geniet van het zonnetje en rust uit op het terras. Hou de instagram van Boulderhal de Campus in de gaten, zodat jij helemaal up to date bent van alle nieuwe routes en al het andere leuks wat er gaat komen! En vergeet je Haagse Schatten cadeaubon niet, want die kun je hier uiteraard nog altijd besteden.

Boulderhal de Campus buiten terras Boulderhal de Campus buiten boulderen

Geschreven door

Marijn Pot