Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Een buiten-boulder-paradijs

Nieuw bij boulderhal de Campus: buiten boulderen! Een heerlijke plek, om te sporten en te ontspannen. Plan snel je sessie in, want deze bouldertuin wil je ontdekken.

donderdag 19 augustus 2021

“Niemand is een binnenmens”, ken je die reclame van Bever Sport? Hoewel binnen sporten soms best wel comfortabel is en zeker met dit druilerige weer, blijft buiten sporten stiekem toch wel echt mijn favoriet! Maar stel nou dat het allebei zou kunnen? Binnen én buiten sporten op 1 locatie? Voor mij een gouden combinatie. Daarom was ik ook zo blij verrast toen ik laatst een bezoekje bracht aan Boulderhal de Campus. Dat je er binnen goed kunt boulderen en genieten van lekker koffie, dat wist je misschien wel al. Maar dat dit nu ook buiten kan, daar wil ik je natuurlijk alles over vertellen!

Ehhh.. boulderen?

Ok. Even een korte cursus ‘boulderen voor leken’: boulderen is een variant op de klimsport. Klimmers puzzelen zich een weg omhoog op een op kleur uitgezet parcours, ook wel een boulder genoemd. En bij Boulderhal de Campus kan dit dus. Deze grootste boulderhal van Nederland was altijd al een plek die het simpelweg verdient om ontdekt te worden. Een plek waar sporten, chillen en ontmoeten centraal staat, verstopt in een niet al te bruisend stukje Den Haag. Maar nu is er dus nóg een reden bijgekomen om je fiets te pakken richting de Kerketuinen.

De bouldertuin

Wat ooit een terrein was vol met zooi, met een wat industrieel uiterlijk, is inmiddels omgetoverd tot een buiten-boulder-paradijs! Hier wil en kan je zeker wel een paar uurtjes doorbrengen. Ten eerste om al deze buitenroutes te verkennen, want het zijn er heel wat! Klimmen met een lekker zonnetje op je rug en waar tegelijkertijd met allerlei ingewikkelde klimtouw constructies ook genoeg schaduw wordt gecreëerd door tentdoeken. Maakt het sfeertje helemaal compleet. Perfecte plek om eens even flink te klimmen dus!

Tot in de late uurtjes

Ten tweede kan je ook hier lekker genieten van je bakkie koffie of van je frisdrankje. Een koud biertje mag natuurlijk ook, maar wel pas na het boulderen dan hé! Een heerlijk ruim terras met uitzicht op de verschillende klimwanden. Kan je gelijk stiekem mee kijken hoe iemand anders die ene lastige route klimt. Het schijnt dat het hier vrijdagmiddag echt heel gezellig is, echt een ‘vrijmibou’ dus! Oh ja, en er hangen zelfs grote bouwlampen, zodat je ook na zonsondergang nog steeds veilig omhoog kan.

Wilde plann(t)en

Michael, de eigenaar van de Campus, heeft nog meer leuke plannen met deze bouldertuin. Denk aan een buitenbioscoop, want waarom zou je de muren alleen voor bolderen kunnen gebruiken? Of wat dacht je van lekkere luie strandstoelen op het terras. Zodat je nog beter kan chillen tussen het boulderen door en waaruit je nog lekkerder naar de film kan kijken. Er komen ook nog veel meer planten bij, de eerste staan er al in zelfgemaakte houten bakken. Het plan is er om een heuse tree party van te maken aan de zijkant met allemaal verschillende fruitbomen, hoe tof is dat!

“Het is ook echt leuk om te zien dat het allemaal zo organisch gaat. Iedereen neemt dingen mee, waardoor het terras steeds een beetje completer wordt en mensen vinden het leuk om hun spullen terug te zien op het terras.” Aldus Michael. Dus heb je nog iets staan, wat misschien wel geschikt is voor deze plek. Neem het gerust mee en misschien zit jij volgende keer wel aan je eigen tafel op dit heerlijke buiten boulder terras.

Plan snel een bouldersessie in en neem een kijkje op deze toplocatie. Probeer de verschillende routes uit, geniet van het zonnetje en rust uit op het terras. Hou de instagram in de gaten, zodat jij helemaal up to date bent van alle nieuwe routes en al het andere leuks wat er gaat komen!

Boulderhal de Campus buiten terras Boulderhal de Campus buiten boulderen

Geschreven door

Renee Dekkers