Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Een warm thuis ver van huis

Het Ronald McDonald Huis: een tweede thuis, waar ouders even kunnen ontsnappen aan die waan van de dag, en toch heel dichtbij hun zieke kind kunnen zijn.

woensdag 11 maart 2020

Een ziek kind. Het is de nachtmerrie van elke ouder. En dan heb ik het helaas niet over een klein griepje. Voor sommige ouders is het continu op en neer naar een ziekenhuis gaan helaas dagelijkse kost. Voor al deze ouders van kinderen in het JKZ is er het Ronald McDonald Huis Den Haag. Een tweede thuis, gerund door vrijwilligers, waar ouders even kunnen ontsnappen aan die waan van de dag, maar toch heel dichtbij hun zieke kind kunnen zijn. Wij vinden dat zo’n ontzettend mooi initiatief, dat zij het dubbel en dwars verdienen om aan ons platform verbonden te zijn. Wij presenteren vandaag daarom met grote trots het Ronald McDonald Huis Den Haag als tweede goede doel van Haagse schatten!

Het Ronald McDonald Huis Den Haag. Een warme fijne plek, om even te kunnen ontsnappen aan de realiteit. Even geen steriele kamers, witte jassen en die nare ziekenhuisgeur. Het Ronald McDonald Huis bevindt zich dan wel in het JKZ, maar zodra je de deuren binnen stapt, kom je echt even terecht in een andere wereld. Een ruime woonkamer en grote gezellige familiekamers. De luxe van een hotel, met de sfeer van thuis. En niet alleen ouders van buiten de stad logeren in het Ronald McDonald Huis, ook Haagse gezinnen kunnen er terecht. Want het lijkt misschien wel haalbaar om steeds op en neer naar het ziekenhuis te fietsen, maar vaak breekt dat de gezinnen toch op. En hoe fijn is het dat je ‘s avonds laat voor je zelf gaat slapen nog even een kus kunt geven aan je kleintje?

Lang leve de vrijwilligers

Wat ik extra bijzonder vind, is dat het hele huis gerund wordt door vrijwilligers. Een soort manusje van alles kun je ze wel noemen. Want naast het Huis en de huiskamer schoon en netjes te houden, verzorgen ze de rondleidingen voor nieuwe gezinnen en bieden zij een luisterend oor als daar behoefte aan is. Allemaal vanuit een andere drijfveer, allemaal met hart voor het Huis. Stuk voor stuk Haagse helden als je het mij vraagt! En van deze helden moet het Huis het hebben, aangezien ze volledig afhankelijk zijn van vrijwilligers, sponsors en donateurs.

Homeride

Regelmatig worden er dan ook acties bedacht om geld in te zamelen voor het Huis. Op 27 en 28 juni wordt er op een wel heel bijzondere manier geld ingezameld. Dan fietsen allerlei teams, in estafettevorm, 500 kilometer in 24 uur door Nederland. Homeride: een tocht voor bikkels, die met elkaar iets geweldigs neerzetten, elkaar er doorheen slepen, lachen en doorbijten. Allemaal met een eigen motivatie, maar allemaal met hetzelfde doel: geld inzamelen zodat zieke en zorgintensieve kinderen hun familie altijd dichtbij kunnen hebben. Hoe mooi is dat?! Ook iets voor jou? Trek dan je racefiets uit het stof, stel een team samen en meld je aan via homeride.nl. Ben je nou niet zo’n fietser, dan kan doneren natuurlijk ook 😉

Doneer je Haagse schatten cadeaubon

Naast bijzondere Haagse ondernemers op de kaart te zetten, vinden we het ook heel belangrijk om mooie lokale initiatieven in het zonnetje te zetten. En zoals je hebt kunnen lezen is het Ronald McDonald Huis Den Haag er daar zeker één van! Vind jij het Ronald McDonals Huis ook met recht een Haagse schat? En wil je ook iets betekenen voor dit goede doel? Doneer dan jouw Haagse schatten cadeaubon! Stuur hem op naar Ronald McDonald Huis Den Haag, t.a.v. Karlien Weerdenburg. Het volledige bedrag van de cadeaubon wordt dan aan het Ronald McDonald gedoneerd.

Heb je geen Haagse schatten cadeaubon, maar wil je toch een steentje bijdragen. Kijk dan op de website van RonaldMcDonald voor andere mogelijkheden.

Geschreven door

Barbara van Rest