Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

Hemd van ’t lijf: De Sushimeisjes

Benieuwd welke verhalen er schuil gaan achter onze Haagse schatten? Dit keer een interview met Lisa en Nicole van de Sushimeisjes.

zondag 13 mei 2018

Benieuwd welke verhalen er schuil gaan achter onze ondernemende Haagse schatten? Een aantal young professionals wordt komende periode het spreekwoordelijke hemd van het lijf gevraagd door Be Hague, het platform voor (aankomende) Haagse young professionals. Dit keer een interview met Lisa en Nicole van de Sushimeisjes.

Verse sushi: het allerlekkerste

Lisa en Nicole van de Sushimeisjes zijn geboren en getogen in Den Haag. En beiden trots dat ze hier nog steeds wonen. In 2014 zijn de dames begonnen met het rollen van dagverse sushi. “Het was ons doel om zelf lekkere sushi te maken voor een groot publiek en ons hiermee ook te onderscheiden van alle grote all-you-can-eat restaurants. Verse sushi is toch echt het lekkerst.’’

De eerste jaren kon de sushi van Lisa en Nicole afgehaald worden bij een klein loket in de kapsalon Haagsche Kopjes in de Vondelstraat. Daar liepen de zaken zo goed, dat Lisa en Nicole al snel besloten dat ze de sushi ook wilden laten bezorgen. Dit doen ze nog steeds en dat loopt erg goed. “Bezorgen doen wij zo duurzaam mogelijk. Zo bezorgen we de sushi met racefietsen in plaats van scooters. Het bezorgen doen we in samenwerking met een lokale duurzame bezorgservice voor de horeca. Een eigen pand stond al vrij snel hoog op ons verlanglijstje en sinds maart 2016 hebben we deze kunnen afstrepen. We zijn nu al 2 jaar gevestigd in de Prins Hendrikstraat. Ons doel is om mensen blij te maken met betaalbare sushi en hierbij een persoonlijke en goede service te bieden. We zijn een afhaal-, bezorg- en cateringconcept met daarnaast ook nog een klein restaurant waar 30 gasten kunnen eten.’’

Hagenezen zijn erg loyaal

Volgens de dames kun je goed ondernemen in Den Haag. “Hagenezen zijn erg loyaal. Wij denken dat als je hier goed kunt ondernemen, je vrijwel overal een goedlopende zaak kunt beginnen. Den Haag is een grote stad, maar eigenlijk net een dorp. De openingen van nieuwe restaurants worden bijvoorbeeld snel aan elkaar doorverteld. Zo komen er vaak mensen bij ons die zeggen “Iedereen heeft het over jullie sushi” of “Mijn collega bestelt altijd bij jullie”. Doe je het goed in Den Haag, dan is iedereen snel op de hoogte.’’

Waarom zou een young professional volgens Lisa en Nicole naar Den Haag moeten komen? “Wat horeca en uitgaansgelegenheden betreft, omdat de stad continu behoefte heeft aan vernieuwing. De stad, maar ook straten zoals de Prins Hendrikstraat bloeien er helemaal van op. Er is nog genoeg plek voor jonge, hippe en innoverende mensen. Het voordeel van in Den Haag wonen is natuurlijk de combinatie van stad en strand. Ideaal met elk type weer. Daarnaast bloeien de stad en Scheveningen ook helemaal op als de strandtenten weer open gaan. Dat betekent meer eten, meer zon en meer feestjes!’’

Blik op de toekomst

En de toekomst voor de Sushimeisjes? “We zijn aan het nadenken over een tweede zaak. De huidige locatie loopt zo goed, dat het tof zou zijn om dit succes door te pakken.’’ [Inmiddels is die tweede locatie geopend op de Valkenboskade!] Ook de toekomst voor Den Haag als het gaat om young professionals zien de dames rooskleurig in. “We hopen dat dit heel erg gaat groeien en dat er steeds meer young professionals dit ook aandurven. In onze straat worden veel winkels en horecazaken gerund door jonge mensen, dus daar zit zeker beweging in.’’

Geschreven door

Barbara van Rest