Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

Hemd van ‘t lijf: Sam Sam

Benieuwd welke verhalen er schuil gaan achter onze Haagse schatten? Dit keer een interview met Jaimy Noya van Sam Sam Den Haag.

zondag 29 april 2018

Benieuwd welke verhalen er schuil gaan achter onze ondernemende Haagse schatten? Een aantal young professionals wordt komende periode het spreekwoordelijke hemd van het lijf gevraagd door Be Hague, het platform voor (aankomende) Haagse young professionals. Dit keer een interview met Jaimy Noya van Sam Sam.

Shared dining

Jaimy van Sam Sam is geboren en getogen in Den Haag en woont met veel liefde in onze stad. Ze kan zich dan ook niet voorstellen dat ze in een andere stad zou wonen. Al vanaf haar vijftiende werkt Jaimy in de horeca – met een klein uitstapje naar mode – om uiteindelijk fulltime in de horeca te gaan werken. “Hier ging het idee van een eigen zaak beginnen al heel snel kriebelen. Bij Sam Sam heb ik gekozen voor een ‘shared dining’ concept, en dat is niet zonder reden. Ik kon zelf nooit kiezen als ik uiteten ging. Ik wilde alles proeven en daardoor kon ik geen keuze maken. Dit gebeurde heel vaak als ik uiteten ging. Gelukkig kwam ‘shared dining’ als trend steeds meer op. Hier was ik erg blij mee, omdat ik hierdoor alles kon bestellen en gezellig kon delen.”

Perfect pand

“Toen het pand op het Noordeinde waar Sam Sam nu gevestigd is vrij kwam, kon ik eigenlijk niet anders dan er vol voor gaan. Alles wat ik in mijn hoofd bedacht had, ging ik daadwerkelijk uitwerken en zo ontstond Sam Sam.” Deze naam komt overigens van ‘samen sterk, samen bereik je meer dan alleen’. Dit is echt het motto van Sam Sam en daarom werkt Jaimy ook samen met andere Haagse ondernemers. En ze kan met trots zeggen: Sam Sam is een van de weinige plekken in Den Haag waar je ook halve broodjes kunt bestellen.

Stad aan zee

Wat vind Jaimy zo leuk aan Den Haag? “Ik ben heel erg blij dat ik in Den Haag woon. Het komt wel eens voor dat ik de deuren van Sam Sam sluit en een vriendin belt om te vragen of ik mee ga BBQ’en op het strand. Dan zit ik tien minuten later te genieten op het strand met een wijntje en mijn voeten in het zand. Dit is een grote reden waarom ik zo blij ben om hier te wonen. Maar naast strand heeft Den Haag nog zoveel meer te bieden. Het oude centrum, de kleine winkelstraatjes met allerlei zelfstandige ondernemers, verschillende musea en natuurlijk het grote aanbod aan horeca.”

En hoe staat Den Haag tegenover young professionals volgens Jaimy? “Den Haag is voor mij een vernieuwende stad met zoveel mogelijkheden voor jonge ondernemers en ik vind dat de stad erg open staat voor nieuwe concepten en ideeën. Het centrum krijgt ook steeds meer een internationale uitstraling door de grote winkelketens die zich hier vestigen. Maar ook alle kleine boetiekjes zorgen ervoor dat Den Haag een must-visit is voor shopaholics.”

Sam Sam als tweede huiskamer

De toekomst voor Sam Sam ziet Jaimy positief in. “In de toekomst zien we Sam Sam graag als ontbijt- en lunchspot die wordt gezien als een tweede huiskamer in de stad om even aan het drukke centrum te ontsnappen. Ook zijn we nu met catering bezig en dit zouden we graag willen uitbreiden. Maar ook een avond concept bij Sam Sam spreekt ons aan. Niks is te gek. But first things first: eerst zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met Sam Sam is voor ons op dit moment het belangrijkste.”

En de toekomst voor Den Haag? “De toekomst zie ik zeker groen-geel gekleurd. De stad heeft al zoveel te bieden en er komt alleen maar meer bij. Ik ben dus heel blij dat ik hier woon en dat Sam Sam in Den Haag zit!”

Geschreven door

Barbara van Rest