Cadeaubon bestellen

Shop till you drop

Hemd van ‘t lijf: Sprinkelhop

Benieuwd welke verhalen er schuil gaan achter onze ondernemende Haagse schatten? Dit keer een interview met Joke Smit van Sprinkelhop.

dinsdag 29 mei 2018

Benieuwd welke verhalen er schuil gaan achter onze ondernemende Haagse schatten? Een aantal young professionals wordt komende periode het spreekwoordelijke hemd van het lijf gevraagd door Be Hague, het platform voor (aankomende) Haagse young professionals. Dit keer een interview met Joke Smit van Sprinkelhop.

Dát is voor mij Den Haag

Joke Smit, trotse eigenaresse van Sprinkelhop, komt oorspronkelijk uit het zuiden van Nederland. Na haar studie aan de Universiteit van Amsterdam heeft ze besloten om naar Den Haag te verkassen voor haar werk. Een beslissing waar ze geen enkel spijt van heeft. “Sindsdien wil ik niet meer weg. De combinatie van stad en strand en toch het gevoel dat je in een dorp woont. Dát is voor mij Den Haag.”

“Als klein kind speelde ik al graag ‘winkeltje’. Later ben ik bedrijfskunde gaan studeren en afgestudeerd op het onderwerp winkelbeleving. Nadat ik de kneepjes van het vak bij een grote winkelketen mocht leren, besloot ik dan eindelijk te doen waar ik echt blij van werd: mijn eigen winkel!” Voor Joke een lang gekoesterde droom die in vervulling ging.

Vintage interieur schatten

In mei 2017 opende ze haar boetiek genaamd Sprinkelhop, een kleine boetiek met vintage interieur schatten. Hier verkoopt ze zowel handzame meubels als unieke cadeautjes. “Dat het vintage is geworden, is eigenlijk puur toeval. Al kan ik me nu niet meer voorstellen dat ik iets anders zou gaan verkopen. Voor mij is vintage de ideale combinatie van duurzaam ondernemen, ontzettend veel afwisseling in assortiment en een winkel vol producten met een verhaal.”

Waarom ze toen heeft gekozen voor Den Haag? “Als ondernemer vind ik Den Haag een heerlijke stad. Den Haag is een stad waar vernieuwing mogelijk is en toch blijft het ook die no nonsense stad achter de duinen. Langzaamaan transformeren wijken waar je eigenlijk niet wil zijn, naar wijken waar levendigheid en gezelligheid is.”

Fijne koffietentjes en gespecialiseerde winkeltjes

“Zo komen er steeds meer plekken waar young professionals zelf iets kunnen ondernemen. Ik ben dan ook bewust mijn winkel in de Weimarstraat begonnen. Het is een straat die hard groeit met fijne koffietentjes en gespecialiseerde winkeltjes. Een bijzondere straat waar creativiteit, diversiteit en duurzaamheid de boventoon voert. De straat en de wijk omarmt ondernemers die dit belangrijk vinden bij het ondernemen! Wat dat betreft is het Regentessekwartier net een klein dorp binnen Den Haag waarbij mond-tot-mond-reclame bijna vanzelfsprekend is”.

Over de toekomst is Joke heel nuchter. “Verder vooruit kijken doe ik niet heel graag. Ik wil genieten van hoe het nu is en ik zie vanzelf wel wat er op mijn pad komt of waar ik naartoe getrokken wordt. Als je het mij op de man af zou vragen, dan zou een pand met iets meer ruimte eigenlijk wel fijn zijn. Maar zo lang er mooie vintage vondsten op de kop getikt kunnen worden en ik hier anderen blij mee kan maken, dan ben ik helemaal tevreden!”

 

Kom op dinsdag of van vrijdag t/m zondag vintage schatten bekijken (én kopen) bij Sprinkelhop. En vergeet je Haagse Schatten cadeaubon niet, want die is hier natuurlijk te besteden! 

Geschreven door

Barbara van Rest