Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Ik ben er ondersteboven van

Een verborgen parel aan de Kerkentuinenweg. Een plek waar sporten, ontmoeten en chillen centraal staat. Maak kennis met Boulderhal de Campus!

woensdag 22 mei 2019

Nee, het zit niet echt op een sexy plek en ligt voor velen van jullie waarschijnlijk niet helemaal op de route, maar dat maakt dit dus juist héél tof. Een plek waar je voor om moet fietsen, die je zodra je de drempel over stapt direct verrast en waarvan je zeker weet dat je ‘m door gaat vertellen. Zo’n plek is Boulderhal de Campus. Een echte Haagse schat dus! Nu hoor ik je denken, ehhh…boulderen? Zit je klaar voor een kleine introductie van deze nieuwe aanwinst? 

Boulderhal de Campus dus. Verstopt tussen de vele autohandelaren aan de Kerketuinenweg in Escamp vind je de grootste boulderhal van Nederland. Gewoon bij ons in Den Haag. Een plek die het verdient om ontdekt te worden. Een plek waar sporten, chillen en ontmoeten centraal staat. En waar je zodra je binnenstapt een hele fijne vibe voelt.

Voor iedereen die trouwens niet weet wat boulderen is, een heel kleine introductie. Boulderen is een variant op de klimsport. Bij boulderen klim en puzzel je een weg omhoog door een met kleuren uitgezet parcours. Dat parcour noem je een boulder. Ok, tot zover ook mijn boulderkennis. Oh nee nog iets, bij boulderen klim je gewoon zonder touw en kun je afspringen, of je neer laten ploffen op één van de dikke matten. En dat maakt het ook direct zo leuk, boulderen is mega toegankelijk en geschikt voor (bijna) alle leeftijden en niveaus. Je snapt: mijn allereerste boulder ervaring was nog net niet op het kinderparcours 😉 Daarover gesproken: dat hebben ze dus. Ook een top uitje voor de klimgeitjes die jij thuis hebt zitten!

Eigenaren Teun en Frank praten met passie over hun boulderhal. Doen er alles aan om iedereen die binnenkomt op zijn eigen manier uit te dagen. Ze leggen me uit dat boulderen een combinatie is van sportiviteit en creativiteit, alleen met die combi kun je de tofste parcours afleggen. Zie boulderen als een soort van puzzel, die je samen of met een groepje kunt oplossen. Welke voet eerst, hoe houd je je in vredesnaam vast aan dat kleine blokje en welke volgorde is het handigst. Het doel van ieder parcours? Boven aftikken.

Trek de stoute (klim)schoenen aan!

Weet je wat het bij deze boulderhal echt is? Je moet het zelf ervaren. Loop er binnen, kijk rond, doe een bakkie of nóg leuker trek je stoute (klim)schoenen aan en probeer het gewoon.

Reuze benieuwd of jij er ook ondersteboven van raakt! 

Geschreven door

Marlies van der Kolk