Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

Klein en oh zo fijn!

The Shore is de meest duurzame strandtent van Nederland. Een tof concept met een goede vibe, fijne surflessen en (h)eerlijk eten!

dinsdag 8 augustus 2023

De kleinste strandtent van Scheveningen mag zich natuurlijk een Haagse schat noemen. De tent bevindt zich tegenover het voormalig F.A.S.T. terrein, vlakbij het Beach Stadium en is zó klein dat je er zomaar langs zou lopen. Om dat te voorkomen, lees je hier alles over deze knusse plek en de bijzondere ondernemers erachter.

De eerste keer dat ik, op aanraden van vrienden, The Shore binnenloop is het een stralende stranddag. En ik ben meteen betoverd door de enorm chille vibe die er hangt. Het is er gezellig druk, iedereen doet zijn ding en is relaxed. Ik zie vriendengroepen bier drinken, moeders met kinderen in het zand spelen en koffie drinken en ik zie stoere surfers af en aan komen lopen met (gehuurde) surfboards onder hun arm. Ik settel me aan één van de simpele houten picknick tafels en blijf er de hele dag hangen. Met de voetjes in het zand. Er is fijne muziek, geen poespas, heerlijk. Zo is het leven bedoeld.

Het is menu is simpel, maar niet saai. Gezonde verse sapjes, lekkere koffie (en da’s best een uitdaging op het strand), een paar goede pizza’s en vooral heel veel pancakes. Van zoet tot hartig, van klein tot (heel!) groot. Erg lekker voor ‘tussendoor’. De pannenkoeken fan kan hier zijn hart ophalen (en de kleintjes vinden dit natuurlijk fan-tas-tisch!).

Als ik een afspraak heb met Geert Verhoeff, één van de eigenaren van The Shore, kan het contrast met de eerste dag dat ik hier was niet groter zijn. Het stormt. De regen komt met bakken uit de hemel vallen en er zijn windstoten waar je u tegen zegt. En toch is het bij The Shore wederom erg goed toeven. Het is er super knus. En nog steeds erg bedrijvig. Het is vakantie en dit houdt hier in dat kinderen de hele week naar The Shore komen om vermaakt te worden met tal van sportieve activiteiten. Zelfs met dit weer liggen de kinderen in het water voor een surfles en dat is zo te zien dikke pret. Ik moet er zelf even niet aan denken, maar Geert verzekert me ervan dat het met wetsuits aan heerlijk is en aan alle lachende kinderbekkies te zien heeft hij gelijk.

Als ik met Geert aan het praten ben schuiven alle kinderen aan lange tafels aan om te eten. Ik zie alleen maar gezonde (en lekkere) dingen voorbij komen. Goed brood, hazelnootpasta, fruit. Alles is biologisch, vertelt Geert me. Duurzaamheid staat bij The Shore dan ook hoog in het vaandel. De douches worden verwarmd door zonneboilers er liggen zonnepanelen op het dak. Alle meubels zijn tweedehands en er is een composteermachine aangeschaft. De strandtent is gemaakt van een zeecontainer die beide eigenaren eigenhandig hebben omgetoverd tot een klein en ò zo fijn strandtentje.

Na het wegvallen van surfdorp F.A.S.T viel er een gat. Surfers mistten een plek om lekker te kunnen hangen. Een plek die laagdrempelig was en waar mensen zich makkelijk thuis voelen. Geert Verhoeff sloeg de handen ineen met Hans van den Broek van de surfschool surfles.nl, startte een crowdfunding op, en zo ontstond The Shore. De tent is primair een surfschool. Iedereen die er werkt heeft dan ook een passie voor surfen. Ambitie is om de beste surfschool van Nederland, of misschien zelfs wel van Europa te worden.

Naast surfen en eten is er ook een cultureel programma met wisselende kunst aan de muren, sessies met singer-songwriters en de jaarlijkse openings- en sluitfeestjes.

Je ziet het. Bij The Shore is er genoeg te eten, drinken, doen en te beleven. Vooral een keertje (of meerdere keren) langsgaan dus! Wij zijn dan ook ontzettend blij en trots dat we The Shore een officiële Haagse schat mogen noemen! Heb jij een Haagse schatten cadeaubon? Dan lever je ‘m vanaf nu ook in bij deze chille Haagse hotspot!

Geschreven door

Marlies van der Kolk