Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Massaal naar de kerk!

Hoe je van een oude kerk een toffe ontmoetingsplek midden in de Vruchtenbuurt kunt maken? Maak kennis met LOFT.

woensdag 29 januari 2020

Ik moet iets toegeven. Sinds een aantal weken ben ik een trouwe kerkganger. Fiets of wandel ik regelmatig fluitend naar de kerk die ik daarvoor jarenlang geen blik waardig gunde. De reden? Café LOFT is eind vorig jaar geopend in de Jeruzalem kerk aan het Pomonaplein. Laat dat nou nét bij mij om de hoek zijn. 

Café LOFT dus. Of eigenlijk moet ik schrijven L.O.F.T. want die afkorting staat exact voor wat eigenaren Defne en Eric voor ogen hebben: Land of free thought. Een plek waar dingen bij elkaar komen, een plek die verbindt. Lekker eten, kunst, ondernemerschap en yoga zijn slechts een aantal van de elementen die je er terug vindt. En binnenkort kun je er zelfs blijven slapen in de knusse B&B.

Rust en ruimte

Ik plof sinds de opening regelmatig met mijn laptopje neer bij Café Loft. Een plek die rust en ruimte uitstraalt. Waar het licht de ene dag nog mooier dan de andere dag naar binnen schijnt via de enorme glas in lood ramen. Een plek waar je moeiteloos uren doorbrengt en geniet van eerlijk, met aandacht en liefde bereid eten. Je snapt het al: ik ben fan!

En dan heb ik het nog niet eens gehad over het inpandige koffie & chocolade atelier van Beans & Dreams, de yoga-school, de fair-trade cadeauwinkel, de kunst die aan de muren prijkt en de toffe evenementen die er georganiseerd worden. Oh en had ik al gezegd dat dit ook voor iedereen met kids een prima plek is? Een klein speelhoekje en voldoende ruimte zorgen ervoor dat deze plek geheid ook favoriet wordt bij onze jongste volgers. 

Ik kan trouwens niet wachten tot het voorjaar wordt, want die steiger houten buitenbanken lachen me nu al toe 😉 Zie me daar wel zitten met een wijntje uit werk… Ok. Ik dwaal af. Conclusie: ga deze heerlijke plek vooral zelf ontdekken! Wij zijn dolblij met deze nieuwe Haagse schat! 

Geschreven door

Marlies van der Kolk