Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Meer dan 10.000 euro naar Ronald McDonald Huis

De 'high fives' voor de zorg worden door Haagse zorgmedewerkers massaal gedoneerd aan het Ronald McDonald Huis. Wat een fantastisch gebaar!

woensdag 22 september 2021

De mensen die ons een beetje kennen weten dat wij niet zo snel met onze mond vol tanden staan. Toch was dat laatst wel degelijk het geval. Even een korte terugblik om het geheugen wat op te frissen: vorig jaar december mochten wij namens de Gemeente Den Haag meer dan 50.000 cadeaubonnen uitgeven aan alle hardwerkende zorgmedewerkers die Den Haag telt. Van ziekenhuispersoneel, tot huisartsen. Van fysiotherapeuten tot de GGZ. Namens de Gemeente Den Haag ontvingen zij allemaal een dikke ‘high five’ voor de zorg als blijk van waardering voor hun tomeloze inzet. 

Zorg doneert aan zorg

Wat we toen nog niet wisten is dat een groot deel van die hardwerkende mensen de cadeaubon van 5 euro niet aan zichzelf besteedt, maar deze doneert aan ons goede doel: het Ronald McDonald Huis Den Haag. En daar worden wij dus oprecht een beetje stil van. Ruim 2000 bonnen zijn er inmiddels gedoneerd aan het Ronald McDonald Huis. Dat betekent dat er meer dan 10.000 (!) euro is bijgeschreven op hun bankrekening. Het volledige bedrag (zonder enige marge) komt namelijk ten goede aan dit mega mooie goede doel. We krijgen regelmatig updates uit de postkamer of directiekamer omdat die simpelweg niet kunnen geloven dat er ook die maand weer honderden bonnen bij hen zijn ingeleverd.

170 overnachtingen voor ouders van zieke kinderen

En als we dat heel concreet maken, kunnen we met enige trots zeggen dat er door al die donaties nu al 170 overnachtingen aangeboden kunnen worden aan ouders van zieke kinderen. Om kippenvel van te krijgen toch? Die donaties maken het voor ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Juliana Kinderziekenhuis namelijk mogelijk om heel dicht bij hun zieke kind of broertje of zusje te logeren. Omdat het Ronald McDonald Kinderfonds ieder ziek kind simpelweg een nachtzoen van zijn eigen mama of papa gunt.

Een heel diepe buiging namens ons dus voor al die lieve, hardwerkende zorgmedewerkers die dit nu al mogelijk gemaakt hebben! Enne: heb jij nog nog geen besteding voor je cadeaubon gevonden? Wij durven te zeggen dat ‘ie hier altijd heel goed terecht komt.

Geschreven door

Marlies van der Kolk