Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

Menu keuzestress? Doe Sam Sam!

Voor de heerlijkste ontbijtjes, sandwiches om je vingers bij af te likken, goede bakkies (to go) en huisgemaakte taartjes: Haagse schat SamSam!

dinsdag 9 januari 2018

Ik weet bijna zeker dat ik niet de enige ben die bij het zien van een willekeurige menukaart in een restaurant of lunchroom overvallen wordt door een acute aanval van keuzestress. Help, ik vind echt bijna alles lekker! Wat te kiezen? De mensen die regelmatig tegenover me aan tafel zitten, kennen mijn onderhandelingen inmiddels ‘als ik nou deze neem, neem jij die en delen we..?’ Maar daar is sinds kort een einde aan gekomen. Lees hier waarom ontbijt- en lunchroom SamSam op het mooie Noordeinde mij op het lijf geschreven is. 

SamSam dus. Daar waar je je eigen ontbijtje samen stelt. Want hé, iedereen heeft toch zo zijn eigen favoriete eitje? En dan nu de belangrijkste reden waarom ik na mijn eerste bezoekje groot fan ben: ze hebben er halve sandwiches! Ik herhaal: halve sandwiches. Dat betekent dus niet met pijn en moeite 1 broodje kiezen, maar gewoon twee helften met jouw favoriete beleg. Halleluja, wat een vondst! En iets wat er in Den Haag dus nog niet was. Het concept shared diningkennen we natuurlijk allemaal, maar dat concept werd tot nu toe alleen toegepast op avondeten. Zonde vond eigenaresse Jaimy, die bij het bestellen van de lunch dezelfde struggles ervaarde als ik. Een nieuw concept was geboren: halve broodjes op de menukaart. Even simpel als goed als je het mij vraagt.

En wat is het er fijn vertoeven. Een licht, vrij rustig ingericht zaakje met een goede sfeer. Gerund door de jonge Jaimy en haar vriend. En je proeft aan alles dat zij passie hebben voor wat ze doen. Een feestje maken van simpel eten door het gebruik van verse en goede (liefst lokale) producten is hun missie. Die goed belegde boterhammen komen bijvoorbeeld van Haagse schat Lekker Brood. Mensen laten genieten van met liefde bereid eten en drinken. Zo simpel is het concept. Naast de aandacht voor eten, wordt er door het jonge stel veel aandacht besteed aan hun relaties. Een goed gevoel en elkaar iets gunnen zijn hier de belangrijkste ingrediënten.

Leuk weetje: als jong meisje droomde Jaimy van een bloeiende carrière in de modewereld, niet van een eigen lunchzaak. Maar na het afronden van haar mode opleiding, bleek al snel dat dat wereldje toch niet helemaal iets voor haar was. Ze startte haar horeca loopbaan vervolgens als medewerker bij Boosty, maar werkte zich met haar enthousiasme en groeiende passie voor voeding al snel op tot manager van Den Haag. Toen een vriend van haar een makelaarskantoor wilde starten in het pand op het Noordeinde, werd dat waar zij stiekem al weleens aan dacht opeens heel concreet. De helft van het pand was beschikbaar voor horeca. Zou zij niet toch?! En zo geschiedde. Een jaar geleden werden de plannen concreet, het pand werd volledig gestript er werd een paar maanden lang verbouwd en in juni opende SamSam haar deuren. En mensen, dat is dus wederom een ware aanwinst voor Den Haag!

Ga er genieten van een goed ontbijt, proef alle sandwiches van de kaart, neem een koffietje to go mee naar je volgende afspraak, of benader ze voor je bedrijfscatering.

Geschreven door

Marlies van der Kolk