Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Niet un café, maar Le Café

Een enkeltje Parijs? Boek je tafeltje bij Le Café en jij waant je voor één avond in het 4e arrondissement van Parijs.

donderdag 12 mei 2022

We kunnen weer een ‘délicieux’ nieuwe schat met jullie delen! Een heerlijk café in de Oude Molstraat, waar je Frans kan eten zoals je dat doet in Parijs. We hebben het natuurlijk over Le Café. Een plekje waar niet alleen het eten je aan Parijs doet denken, nee alles doet je hier denken aan de prachtige Franse hoofdstad. Van de schilderijtjes aan de muur, het menu op het krijtbord, de prachtige flessen wijn en het lekkerste stokbrood wat er is! Zin een enkeltje Parijs? Boek dan nu je tafeltje bij Le Café. Oh ja, niks geen hippe online systemen, reserveren doe je hier gewoon per telefoon! 

Borrelen in het raamkozijn

De Oude Molstraat is al een heerlijke plek op zich, maar zeker vanuit het raam bij Le Café. Een plekje zo in het raamkozijn, waar je lekker kan genieten van alles wat zich in dit gezellige straatje afspeelt. Stelletjes die hand in hand langslopen, vriendengroepen die een beetje aangeschoten beginnen te worden en de rokers van de overkant in diepzinnige gesprekken. Vanuit dit plekje zie en hoor je alles! Terwijl je hier zo heerlijk aan het wegdromen ben, geniet je ondertussen van een heerlijk glas wijn en een mandje brood met boter. En dit is nog maar het begin van de avond..

Het perfecte mandje brood

Het mandje met brood lijkt zo’n simpel gegeven, maar niks is minder waar. Er zijn weinig plekken waar zowel het brood, de boter en de opmaak perfect zijn. Le Café is zo’n plek. Maar om het nou alleen bij het mandje met brood te houden, dan doe je jezelf echt te kort. Laat het krijtbord aan je tafel zetten en bestudeer het menu, want Parijse gerechten in overvloed. Laat je adviseren over de wijn, proef deze als een echte Parisienne en laat je glas een paar keer opnieuw inschenken. Voor je er erg in hebt, zijn er zomaar twee uur verstreken.

Inmiddels is het donkerder geworden en moet je beter kijken om te zien wat er allemaal op straat gebeurd, maar dat het bruist in de Oude Molstraat dat heb je door. Het diner wordt afgesloten met een heerlijke Profiteroles, één van de lekkerste Franse toetjes als je het mij vraagt! De laatste slokjes wijn worden opgedronken en het is tijd om deze avond Parijs af te sluiten. Terug naar de realiteit, terug de Oude Molstraat in, terug naar Den Haag. Maar lang wegblijven van Le Café lukt toch niet, daar is deze heerlijke plek veel te fijn voor!

Geschreven door

Renee Dekkers