donderdag 3 april 2025
In deze maandelijkse rubriek lichten we iedere keer een van onze ondernemers uit. Dit voorjaar beloont ons met zonnige dagen die perfect zijn om het terras op te gaan. Een plek waar wij deze dagen graag komen is dat van Restaurant Baardman. Hier hebben ze namelijk alles in huis voor een perfecte middag op het terras: lekkere drankjes, een kaart vol goede borrelhappen, super gezellige bediening en – niet onbelangrijk- lang zon!
Bart – Restaurant Baardman
Waar je bij menig restaurant veel wisselingen ziet in het personeel, kom je bij Baardman bijna altijd dezelfde gezichten tegen. Een vast team met passie voor lekker eten en gastvrijheid. En hadden we al gezegd dat dit een ideale plek is voor als je met de trein naar Den Haag komt en een fijne stek zoekt dicht bij Den Haag Centraal zonder de stadse drukte? Hoog tijd om bij te praten met eigenaar Bart (een man zonder baard, de naam van het restaurant verwijst naar het vogeltje de baardman).

Hoe begon het ook alweer met Baardman?
Baardman bestaat nu vijf jaar. Iets langer trouwens, want we zijn op 16 maart 2020 begonnen. Een lekkere start, want we mochten gelijk weer dicht vanwege corona. Maar goed, We’re still standing! Na een geslaagde take away campagne in de coronajaren zijn we nu een vaste plek voor de bewoners en arbeiders in en rond de ‘Trees’. Dit is ook precies de reden dat we hier zitten: dinsdag tot en met donderdag voor de werkenden en op vrijdag en zaterdag voor de Hagenezen.
Wat maakt Baardman echt Baardman?
Baardman is een heerlijke plek waar het eten en de wijn goed is. We hebben een wisselende kleine menukaart vol verse bijzondere gerechten. Een mediterraans feestje op je bord! Dit wisselende maakt elk bezoek weer de moeite waard. Wat trouwens niet wisselend is, is ons personeel. We hebben een vast team met passie voor lekker eten, gastvrijheid en gezelligheid.
Bij welke mede-schat ben je regelmatig te vinden?
Ik ben helaas vaak te druk met de zaak en heb kleine kinderen, dus ik moet nog een hoop nieuwe schatten inhalen! Mijn vaste borrelplek is lang de Oude Molstraat geweest, waar zich volgens mij veel schatten bevinden. Vooral in de late uurtjes is het daar een mooi divers verzamelpunt van mensen. Mede-schat De Kwartel is echt uitzonderlijk als strandtent met een goede diverse wijnkaart. En bij Bistro Jules kom ik graag voor een lekkere Zwitserse kaasfondue.