Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Schatten in de Oude Molstraat

De Oude Molstraat is zeker één van de gezelligste straatjes van Den Haag! Wist je dat hier maar liefst vier schatten te vinden zijn en ook nog één om het hoekje?

vrijdag 6 mei 2022

Als vrienden een dagje naar Den Haag komen en vragen waar ze het beste heen kunnen om te shoppen en lekker te eten, dan is mijn antwoord altijd: het Hofkwartier. De smalle straatjes met oude gebouwen, mooie boetiekjes en de geweldige sfeer die er op een warme avond hangt, laat voor mij zien waarom Den Haag zo’n heerlijke stad is. Het is er knus, maar tegelijkertijd gonst het van de levendigheid. De Oude Molstraat is mijn favoriet.

Broederschap

Wist je dat er in de Oude Molstraat een heus klooster te vinden is? Verstopt tussen de cafés en huizen zit De Haagsche Broeder. Buiten dat je er een kijkje kan nemen in de prachtige kapel, verkopen ze er ook hun zelfgemaakte bier en andere producten in de Monastic Store. Het interieur is instawaardig, en dat bier… Goddelijk! Ze hebben alleen maar tafelflessen, van 75 cl, omdat broeders niet alleen, maar met elkaar drinken. En daar kan ik het niet meer mee eens zijn.

Borrelen, dineren, tafelen, wijnen,

Wie ook geloven in samen delen, zijn de meiden van de Proefboutique. Zij hebben helemaal begrepen dat borrelen het nieuwe dineren is, en serveren naast de flessen Haagsche Broeder heerlijke lokale hapjes, die met liefde voor je worden bereid. Kiezen is moeilijk en daarom zou je er zo maar een paar uur kunnen doorbrengen. Met zo’n heerlijk terras buiten is dat natuurlijk absoluut geen straf!

Ook op het terras van Pastis is het goed vertoeven. Je waant je even helemaal in La France, als je net in de laatste zonnestralen aan het perfecte roséetje nipt. Hun keuken is subliem, en ook de vegetarische gerechten zijn verrukkelijk. Reserveren is wel verstandig, want het is er altijd gezellig vol.

Voor een romantisch diner schuif je aan in Le Café, onze nieuwste Haagse schat! In de door kaarsen verlichte bar word je door de bediening in de watten gelegd met wijn en mooie verhalen. De menukaart is klein en past op een krijtbord, maar dat maakt de keuzestress niet minder. Gelukkig zijn alle gerechten superlekker, dus een foute keuze kun je niet maken. En terwijl je met een voldaan gevoel nog aan je laatste glas goede rode wijn nipt, kijk je in de glinsterende ogen van je partner en je beseft dat het leven af en toe best wel goed is.

Houd de socials trouwens in de gaten, want volgende week nog veel meer over deze nieuwe gezellige schat!

Om het hoekje

Nog een klein zijpaadje/zijstraatje: Als niet-koffiedrinker zijn de keuzes in warme dranken bij veel cafés beperkt. Mijn favo, matcha latte, is de laatste twee jaar bij veel koffietenten te koop, maar wordt helaas vaak niet goed gezet. Matcha thee zetten is een kunst, want de groene theepoeder uit Japan moet met veel aandacht en liefde worden gezet, om klontjes te voorkomen. De grotere koffieconcerns snappen daar geen bal van, en hun thee is dan ook vaak veel te bitter. Daarom rij ik altijd graag een stukje om naar de Papestraat, want daar zit Hug The Tea. Als iemand snapt hoe je een mooie matcha zet, dan zijn zij het wel. Ze hebben vele variaties matcha thee en serveren daarnaast een heerlijke brunch. Het perfecte plekje om even bij te komen dus!

Een mooi weekend!

Geschreven door

Anouk van Schie