Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Schatzoeken voor het goede doel

Maak kennis met ons goede doel: TrashUre Hunt. De lokale organisatie die zich met man en macht inzet om zwerfafval tegen te gaan. Help jij mee?

woensdag 11 september 2019

Het kan jullie haast niet zijn ontgaan. Wij zijn dol op het strand. En iedere keer als we met onze blote voetjes door het zand lopen, op het terras van een strandtent bivakkeren of door de duinen fietsen beseffen we weer hoe ontzettend blij wij mogen zijn met zo’n enorm unieke Haagse schat als onze  ‘achtertuin’. In onze zoektocht naar een goed doel om aan ons platform te verbinden stuitten we dan ook al snel op het lokale TrashUre Hunt. Die doen namelijk precies hetzelfde als wij: schatzoeken! Maak in deze blog kennis met ons allereerste goede doel en lees hoe ook jij een bijdrage kunt leveren aan een mooi  én schoon strand. 

TrashUre Hunters gezocht

Het doel van TrashUre Hunt is even simpel als uitdagend: het terugdringen van zwerfafval. Met het Scheveningse strand als grootste speelveld, zitten ze voorlopig nog wel even in de wedstrijd. Het strand ligt immers vol ‘schatten’. Dat wat niet thuishoort op het strand, is voor de organisatie hun grootste buit. En daarbij kunnen ze ook jouw hulp hard gebruiken. De groep TrashUre hunters wordt gelukkig steeds groter. Maar wat maakt je eigenlijk een ware TrashUre Hunter? Ik vroeg het na en kreeg het volgende antwoord:  “TrashUre Hunters zijn piraten, schatzoekers, dierenredders en helden. Alles wat niet in de natuur thuishoort zijn onze schatten. Door deze op te rapen red je dieren en verzamel je heldenpunten. Onze omgeving is ons speelveld. We zijn trots op wat we doen, maken avonturen mee, genieten en redden samen met jou de natuur! “ Even eerlijk: hier wil je bijhoren toch?

Trashure hunt scheveningen den haag strand duurzaam

Voor jong en oud

En nu hoor ik je denken, da’s best een toffe activiteit om eens met m’n (oppas)kids of neefje en nichtje te doen, dat klopt. Maar schat zoeken, en wij kunnen het weten, is echt iets voor alle leeftijden. Op dit avontuur gaan dan ook zeker niet alleen kinderen, maar ook volwassenen en bedrijven mee. Van de gevonden schatten worden kunstwerken gemaakt, die op het strand en andere locaties te bewonderen zijn. Door mensen daadwerkelijk zelf in actie te zetten en een portie educatie hoopt de organisatie gedragsverandering in gang te zetten. Om dit voor elkaar te krijgen worden onder andere tal van toffe activiteiten georganiseerd.

Kom in actie of doneer

Oké, en dan nu het belangrijkste: ook jij kunt iets doen! Dit kan op allerlei manieren. Houd de website en socials dus goed in de gaten. Naast het jagen op schatten organiseren ze trouwens ook af en toe een trash & art workshop. En wil je jouw gekregen cadeaubon doneren aan dit mooie lokale doel? Ook dat kan! Neem vooral contact met ze op om dit in orde te maken. Als dank voor je donatie ontvang je een heus Schevenings Trashvisje.

Geschreven door

Marlies van der Kolk