Cadeaubon bestellen

Shop till you drop

Toffe meubels en meer

Op zoek naar een tof meubelstuk? Een nieuwe lampenkap voor op je bijzettafel of een nieuwe (inhoud van je) kledingkast? Ga langs bij Couqou!

zondag 8 maart 2020

Een Haagse schat zoals we ze het liefste zien. Op een geheime plek, in een zijstraatje van het Noordeinde hebben we namelijk een bijzonder zaakje gespot: Couqou. Niet zomaar een winkel met hele mooie spullen, nee een plek waar twee mensen met passie toffe dingen maken op maat en daarnaast veel andere mooie producten verkopen. 

Niek en Jacqueline, de eigenaren van Couqou hebben liefde voor interieur, design, stijl & ambacht en maken unieke meubels in hun eigen werkplaats. Je kunt hier shoppen met een specifieke wens. Is dat niet tof? Zoek je bijvoorbeeld een bijzonder meubel voor jouw huis, voor op kantoor, hotel, restaurant of winkel? Dan maken ze met liefde een mooi meubel voor jou op maat. Kies zelf de materialen, kleuren en afmetingen en ontwerp samen iets bijzonders. Een houten dressoir, een stalen bijzettafel of een betonnen wandmeubel? Er zijn eindeloos veel mogelijkheden en ze mixen maar al te graag al deze materialen in één product. Dit is zo tof!

Neem een kijkje in de werkplaats

In de winkel aan Noordeinde kun je de basiscollectie zien, maar er zit zoveel meer achter al die mooi uitgestalde spulletjes. Wil je de maker achter deze producten ontmoeten? Dan kun je een afspraak maken om een kijkje te nemen in de werkplaats. Je moet er wel even voor naar Leidschendam tuffen, maar dan zie je wel wat er achter de schermen gebeurt en hoe het door jou uitgedachte meubelstuk nu precies gemaakt wordt.

Naast meubels kun je ook terecht voor de kleinere koopjes. Bijzondere, schattige en mooie sieraden, fijne jurkjes, truien en broeken van goed materiaal en andere toffe hebbedingen die voornamelijk uit Frankrijk zijn geïmporteerd. Of dat alles was? Nee zeker niet. Jacqueline maakt ook lampenkappen van uiteenlopende stoffen en prints waarvan er een paar in de winkel te zien zijn. Een eigen kapje laten omturnen tot een nieuw exemplaar? Daarvoor kun je ook bij Couqou terecht. Ja, een hele toffe winkel waar je écht geweest moet zijn. Spring dus op die fiets en neem een kijkje bij deze nieuwe Haagse schat. 

Geschreven door

Babet van Pinxteren