Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Vijf verborgen stadstuinen

Dat Den Haag veel te bieden heeft is geen geheim. Wij delen vandaag onze 5 favoriete stadstuinen. Lees, ontdek en ga op avontuur!

woensdag 7 augustus 2019

Dat Den Haag veel te bieden heeft is geen geheim. Wij zijn er verliefd op! Prachtige monumenten, typische Haagse woningen, het uitgestrekte strand. De stad met al zijn diversiteit aan wijken, de grachten, hofjes en steegjes. Tussen al dit moois heeft Den Haag ook nog eens veel grote mooie tuinen en parken verspreid over de stad. Nieuwsgierig? Wij delen onze 5 favoriete stadstuinen van Den Haag. Lees, ontdek en ga op avontuur.

Emma’s Hof

Midden tussen twee rijen huizen, in het Regentessekwartier, vind je Emma’s Hof. Een rustige stadstuin met zitplekken tussen de planten en bloemen en met een leuke natuurspeelplek voor kinderen. De wijk organiseert er de gezelligste activiteiten; zoals een wijnproeverij of kerstmarkt! Kijk op de website van Emma’s hof wat er allemaal voor leuks op de planning staat.

Nutstuin

In hartje centrum, tussen de drukte van de stad ligt verscholen achter het Nutshuis: de Nutstuin. Je vindt de ingang aan de Jan Hendrikstraat naast het Ibishotel, of je kan via het Nutshuis naar de tuin lopen. Deze, zeer verrassende, open, relaxte en biologische stadstuin is er eentje die je niet snel meer vergeet. Er is een kleine moestuin met bijenkasten en er staan fruit- en notenbomen. In de zomermaanden wordt de tuin omgetoverd tot een knusse openluchtbioscoop en zijn er verschillende muziekoptredens. Je kunt er bij Haagse schat Juni Café, gelegen aan de Nutstuin heerlijk ontbijten, lunchen of borrelen.

Haagse stadswijngaard

Heb je het verrassende stukje groen vlakbij station Moerwijk al eens gespot? Hier groeien druiven, ja voor goddelijke wijn ja! Tycho Vermeulen verbouwt zo’n 500 liter wijn per jaar. Dat wil je zien en proeven toch?! Lang leve de open dagen en speciale wijnproeverijen. Je kunt er trouwens ook een stukje wijngrond huren, hoe gaaf is dat! Voor alle info en mogelijkheden kijk je op de website van deze toffe Haagse stadswijngaard.

Pluk

Een middagje naar de kinderboerderij, maar dan wel eentje met een net even andere twist? Ga dan naar Pluk! Pluk is een pluktuin, heemtuin en kinderboerderij in één. Je kunt er een heerlijke wandeling door of rondom de heemtuin maken, je eigen oogst plukken, een kop koffie drinken of heerlijk ontbijten. Terwijl de mini’s in de zandbak aan het terras lekker bezig zijn, kun jij genieten van je eigen tijd. Pluk draait op vrijwilligers en mensen die dagbesteding doen. Mooi concept, ga kijken dus!

De Kornoelje

Zelf je eigen bosje veldbloemen bij elkaar plukken? Dat is toch geweldig! In de zomermaanden kun je via de schooltuinen en particuliere moestuintjes naar het open grasveld van De Kornoelje. In de maanden juli, augustus en september kun je hier mooie veldbloemen plukken. Open van half negen tot drie uur. Neem zelf een tas, mand of flesje mee en knip jezelf blij met een bosje van 1 euro. Via het hek in de kornoeljestraat kom je op het open veld terecht en pluk je jezelf helemaal blij!

Geniet van al dit prachtig verborgen groen in onze stad!

Geschreven door

Babet van Pinxteren