Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Walhalla heeft het allemaal!

Verborgen in de Haagse wijk Laak, vind boulderhal Walhalla. Na één bezoekje wordt boulderen zeker weten jouw verslaving van deze winter!

woensdag 28 oktober 2020

Men neme; een super ontspannen en gezellige vibe, heerlijke vintage banken, de leukste bordspelletjes, super lief en behulpzaam personeel en een aantal andere leuke en sportieve bezoekers. Al nieuwsgierig over welke Haagse schat ik het heb? Wat dacht je van de gezellige en nieuwste Boulderhal van Den Haag. Oh, en wat ze ook hebben, een tal van uitdagende routes! Ja Boulderhal Walhalla heeft het allemaal!

Verborgen in Laak, in de Haagse Sportcentrale, is deze fantastische boulderhal te vinden. Het kleine broertje van Boulderhal de Campus. Ik ben normaal gesproken een echte buitensporter, maar sinds de ontdekking van deze plek, ben ik hier echt elke week te vinden. Niets werkt zo verslavend als boulderen. De oprichters van de boulderhal weten dat maar al te goed en spelen hier perfect op in. Zo zijn de openingstijden lekker ruim, zelfs om 10 uur avonds ben je nog welkom voor een late night work-out. En denk je eindelijk alle routes gehaald te hebben? Mooi niet, want een week later zie je dat de hele muur weer is omgetoverd met nieuwe routes. Zo raak je nooit uitgeboulderd!

Het zijn de kleine details, die deze plek zo fijn maken! Denk aan herbruikbare bekers voor een glaasje water tijdens het boulderen, in plaats van wegwerpbekers. Inclusief gebruiksaanwijzing hoe je de beker neer moet zetten, om andere klimmers te laten weten dat de beker gebruikt is. De banken zijn op dit moment bedekt met boulderstenen, om aan te geven wat 1,5m afstand is. Zo is het ook mogelijk om in deze tijden gewoon lekker veilig te blijven boulderen.

Het horeca-gedeelte is op dit moment helaas nog wel gesloten. Maar om je alvast een beetje lekker te maken: picture this! Plof, wanneer je even een pauze nodig hebt van het boulderen, neer in een van de heerlijke vintage banken en pak er een bordspelletje bij. Bestel een drankje naar keuze aan de bar, zoals een echte barista koffie van Ief&Ido. Na het boulderen toe een borrel, ook daar hebben ze aan gedacht. Zo hebben ze verschillende biertjes van de tap en nog heel veel andere lekkere drankjes die straks voor je koud staan! Nog even geduld dus, maar zodra de maatregelen worden versoepeld weten jullie waar ik na het boulderen uithang 😉

Het enige wat je nu nog te doen staat is reserveren via de site. Neem een maatje mee, zodat je elkaar op afstand kan coachen tijdens het klimmen en omdat het gewoon heel gezellig is. Pak je fiets, doe de boulderschoentjes aan en boulderen maar! Ik weet zeker dat jij na dit eerste bezoekje net zo verslaafd bent!

Nog 1 handige tip! Volg ze op Instagram voor de nieuwste updates over nieuwe routes en voor handige filmpjes waarin ze laten zien hoe je bepaalde routes moet klimmen. Kan je volgende keer meteen een goede indruk maken. 😉

 

Geschreven door

Renee Dekkers