Het ene na het andere leuke koffiebarretje kondigt zich aan in ’t Haagse en daar ben ik als koffieliefhebber natuurlijk reuze blij mee! Inmiddels weet ik precies waar ik moet zijn en kan ik een mooi rijtje Haagse schatten opsommen die zeker een aardig bakkie kunnen zetten. Maar liefhebber Stefan Coster van de Roast Factory denkt daar toch nét wat anders over. Deze ‘ietwat’ eigenwijze jongeman is namelijk altijd op zoek naar iets anders dan anders en daar wilden wij natuurlijk meer van weten!

‘Het is gewoon zonde, er zijn zoveel leuke bijzondere tentjes in Den Haag, en dan kijk je op de kaart en dan zie je altijd de doorsnee koffie merken. Ik ben altijd op zoek naar iets geks, iets speciaals, en daarvoor moest ik voorheen echt in Rotterdam en Amsterdam zijn.’ Zo vertelt Stefan terwijl hij ondertussen aandachtig de bonen voor mijn koffietje afweegt. ‘Prima is niet goed genoeg, maar ik besef me dat ik met mijn smaak niet altijd een graadmeter ben’.

Stefan wil Den Haag ook een bijzonder bakkie kunnen bieden, daar komt zijn ambitie vandaan. En om die ambitie waar te maken reist hij de wereld over op zoek naar de perfecte koffieboon. Ter plekke leert hij niet alleen ontzettend veel van de koffieboer, maar bekijkt hij ook de arbeidsomstandigheden. Zo weet hij zeker dat hij een heerlijke én eerlijke koffie kan garanderen. Afgelopen maandag was een grote dag! Toen kwam er weer een nieuwe vracht aan in de haven van Rotterdam, en dat is altijd reuze spannend. Nog een paar dagen geduld tot Stefan daadwerkelijk over de nieuwe koffiebonen beschikt en samen met zijn prachtige authentieke koffiebrander aan de slag kan.

Tijd om te proeven

Genoeg gekletst, tijd om te proeven! Eerst een Colombiaanse espresso, zodat ik de smaken echt goed kan ontdekken. Wow, dat is nog eens een uitgesproken bakkie! Voor mij is hij echt iets te zurig, maar drink je hem als een cappuccino, dan wordt het net een vanille-ijsje! Net wat je zelf wilt dus. Zijn Keniaanse koffie is voor mij al een stuk toegankelijker. De lading die nu net binnengekomen is uit Guatemala ziet hij zelf als een instapkoffie. Geliefd bij een wat bredere doelgroep.

Exclusief

De koffiebonen van de Roast Factory zijn zeker niet overal te krijgen. Dat komt omdat zijn bonen dusdanig gebrand zijn, dat je precies moet weten hoe je zijn koffie goed moet zetten. Om die kwaliteit te garanderen, zorgt Stefan altijd voor een persoonlijke en precieze uitleg. Inmiddels zijn er al een paar enthousiaste ondernemers met zijn bonen aan de slag gegaan. Zo kan je bij Collectiv in de Prinsestraat een perfect bakkie scoren. Heb je daar een lekker koffietje op en wil je zelf een zak bonen voor thuis? Ga dan langs bij de Funkie House in de Schoolstraat of bestel ze online op de gloednieuwe website van de Roast Factory, deze is wat ons betreft sowieso een bezoekje waard!


RF2
RF1RF3RF4

LEKKERE KOFFIE BEGINT BIJ EEN GOEDE BOON
4.7 (93.33%) 3 beoordelingen