Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

De fijnste filmtips

Nu je weekendplannen ongetwijfeld op een heel laag pitje staan, tipt blogster Anouk vandaag haar filmfavorieten! Geniet van je weekendje thuis!

vrijdag 13 november 2020

Ik ga heel graag naar de bioscoop. Ik woon op rolafstand van het Filmhuis en met mijn Cinevillepas kan ik zo vaak gaan als ik maar wil. Mijn favoriete moment is op een random doordeweekse dag om een uur of 12, dan is er namelijk bijna niemand. En ik schuif na de film lekker aan in het café voor een theetje en een goede lunch. Helaas zijn alle filmtheaters op dit moment gesloten, maar gelukkig brengt het Filmhuis een groot assortiment artfilms bij je thuis. Voor als je Netflix een beetje zat bent.

#1.      In normale tijden zou op dit moment het The Hague Global Cinema Festival in het Filmhuis staan. Tijdens dit festival worden er films en docu’s van over de hele wereld getoond. Vanwege alle maatregelen vindt de gehele programmering nu online plaats. Je kan tickets boeken voor losse films, of je koopt een dagpas om alle films van die dag te kunnen streamen. Meer informatie en tickets vind je hier.

#2.      Het Filmhuis Den Haag is aangesloten bij de streamingdienst Picl, waarvoor je geen abonnement hoeft af te sluiten, maar gewoon per film betaalt. Met het kopen van zo’n film steun je dan ook meteen het Filmhuis, en die kunnen het goed gebruiken. Ze hebben een ruim aanbod, o.a. met films die bij het NNF nominaties voor Gouden kalveren kregen en ik heb natuurlijk lang niet alles gekeken, maar dit zijn mijn tips:

–        Parasite: groot winnaar van de Oscars van dit jaar, o.a. die van Beste Film waarmee ze de eerste Niet-Engelstalige film zijn die die prijs in de wacht sleept. Het gaat over een arme familie in Zuid-Korea die op slinkse wijze bij een rijke familie naar binnen probeert te komen om zo te kunnen profiteren van alle luxe die die familie geniet. Een zwarte comedy, met een lichte horror vibe en een vleugje drama.

–        Mi vida: een heerlijke Nederlandse feelgood film met Loes Luka in de hoofdrol. Ze speelt een kapster die de stiekeme droom koestert om in Spanje te gaan wonen. Maar daarmee laat ze wel haar kinderen en kleinkinderen achter in Nederland. Een film over trouw zijn aan jezelf en ook op late leeftijd nog durven kiezen voor je eigen geluk.

–        Pinoccio: Deze prachtige animatiefilm vertelt het originele sprookje van Pinoccio, de houten marionet, die tot leven komt en de wijde wereld intrekt. Onderweg leert hij hoe hij een brave jongen wordt, maar hij moet hiervoor wel wat hindernissen overwinnen. De prachtige, bizarre vormgeving en mooie muziek nemen je even helemaal mee naar een andere wereld.

#3.      Mocht je nou net als ik een Cinevillepas hebben, kijk dan ook eens op Vitamine Cineville. Daar kan je met je abonnementsnummer inloggen en kijk je gratis de beste artfilms. Mijn favoriet: La belle époque. Weer zo’n fijne feelgood, een romantische ode aan het theater en onze herinneringen, waarin een eenzame zestiger besluit terug te reizen naar de mooiste week van zijn leven.

Geschreven door

Anouk van Schie