Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Filmhuis Den Haag

Filmhuis Den Haag is dé culturele ontmoetingsplek. Naast een verrassende filmprogrammering, geniet je in het restaurant van een lekker hapje en drankje.

Haagse happiness

Filmhuis Den Haag is een heerlijke plek voor een maximale filmbeleving. Naast een gevarieerd programma van mooie, indrukwekkende en humoristische films, is het Filmhuis Den Haag een culturele ontmoetingsplek. Drink er gezellig een drankje met vrienden, of klap gerust je laptop open om even te werken met een lekkere kop koffie met iets lekkers. Natuurlijk kun je er ook een hapje eten voordat de film begint. 

In het Filmhuis draait alles om liefde voor de film. Films die je aan het denken zetten, hardop laten schaterlachen of je verbaasd achter laten. Hier geniet je van de nieuwste blockbusters, Oscarwinnaars, internationale klassiekers én films die nergens anders vertoond worden. Ben je met het hele gezin op pad? Dan zijn de kinderfilms op zaterdag- en zondagmiddag een echte aanrader!

Filmhuis Buitenbios den haag festival

Speciale programmering

Bij het Filmhuis is genoeg te zien! Naast de reguliere programmering én een randprogramma bij veel filmvertoningen, zijn er in het Filmhuis ook vaak genoeg specials te zien. Dat varieert van een filmvertoning met Q&A tot een heel filmfestival. Ook educatieve programma’s en talentontwikkeling staan hier hoog in het vaandel en aan jonge Haagse filmmakers wordt een podium geboden. Waar ons hart helemaal sneller van gaat kloppen is het grote witte doek dat in de zomer soms buiten opgesteld staat. Een zwoele zomeravond in de buitenbioscoop… Dat is toch een droom?

filmhuis den haag boutique cinema

Boutique cinema

Naast vijf fijne reguliere zalen heeft het Filmhuis nog een hele leuke speciale filmzaal. Zaal 6 is een heuse boutique cinema! Met gezellige stoeltjes, poefjes, bankjes en kussentjes zit je er hier nog een stukje knusser bij. Het wordt er bijna huiselijk van. Al is het geluid en beeld natuurlijk wel tien keer beter dan vanaf je eigen bank.

Meer dan een wit doek

Dat het Filmhuis veel meer is dan een plek waar je alleen een film komt kijken, ervaar je als je er op een willekeurig moment binnenloopt. Het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Waar je als flexwerker je volgende afspraak voorbereidt en na de film lekker blijft hangen. In het restaurant hebben ze trouwens ook heerlijke, betaalbare theatermenu’s, zodat je nog lekker een hapje kunt eten voordat de film begint.

Meer weten over film en filmgeschiedenis? Dan moet je echt eens een kijkje nemen in de filmbibliotheek, die hier ook huist. Duizenden boeken, een grote verzameling tijdschriften, duizenden recensies van 1935 tot nu en honderden mappen met knipsels en foto’s liggen hier opgeslagen. Let op! De bibliotheek is alleen op afspraak geopend en het materiaal wordt niet uitgeleend.

Cadeaubon van Haagse Schatten den haag lokaal cadeau

Hoe leuk is het om met onze cadeaubon een avondje Filmhuis cadeau te doen? Want natuurlijk lever je ook je Haagse Schatten cadeaubon in bij deze Haagse schat. Let op: op dit moment kun je de cadeaubon alleen fysiek inwisselen bij de kassa voor een filmticket, niet online. 

Gun je iemand anders ook een lekker avondje Filmhuis? Doe de bon dan cadeau. Je vind ‘m in onze webshop, of ga langs bij een van onze schatten waar je de cadeaubon fysiek kunt aanschaffen. 

Het mooie is, elke euro die jij uitgeeft aan de bon wordt gegarandeerd besteed bij een lokale onderneming in Den Haag. Zo kunnen we met elkaar blijven genieten van de Haagse hotspots van al die enthousiaste, gedreven Haagse ondernemers. Inmiddels zijn er ruim zestig Haagse schatten waar je je bon kunt inleveren. Voor ieder wat wils dus!