Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

Hemd van ‘t lijf: Roast Factory

In deze reeks leggen Haagse ondernemers elkaar lastige dilemma's en verrassende vragen voor. Zo leer je onze schatten nóg beter kennen!

maandag 10 juni 2019

Wat als je een lokale ondernemer vraagt te kiezen tussen verhuizen uit Den Haag of nooit meer ondernemen? Uit Scheveningen of Kijkduin? Uit uitgebreid koken of lekker uit eten? Zomaar een greep uit de dilemma’s die onze Haagse schatten aan elkaar voorleggen in onze nieuwste reeks: Hemd van ’t lijf! Dilemma’s en verrassende vragen aan elkaar om zo onze Haagse ondernemers nóg beter te leren kennen! Vandaag vraagt Jasper, eigenaar van EIBER Bier, het hemd van ’t lijf van Stefan van Roast Factory. Klaar voor?

Over Stefan

Zoek je op de woorden koffie en Den Haag, dan is er grote kans dat de naam Stefan komt bovendrijven. Een ware koffieliefhebber, met passie voor zijn vak en en enorme kennis over koffie en het brandproces. Met oog voor duurzaamheid, drang naar perfectie en bijzondere koffies. En sinds kort een heel toffe locatie voor zijn eigen branderij in The New Farm. Nóg meer weten over Stefan? Lees dan snel zijn reactie op de voorgelegde dilemma’s en vragen!

3 x lastig dilemma

 • Douwe Egberts of Kanis en Gunnik?
  Allebei niet de lekkerste koffies natuurlijk maar Douwe wint dit om nostalgische redenen met gemak!
 • De naam van je bedrijf veranderen of afscheid nemen van je uil?
  Hopelijk gaat iedereen in Den Haag de uil herkennen. Dan moet ik wel de naam veranderen dus… Al zal dat wel met tegenzin zijn.
 • Flat white of een cortado?
  Ik drink mijn koffie het liefst zonder melk, zo puur mogelijk. De flat white is een relatief nieuw drankje waar eigenlijk iedereen zijn eigen draai aan geeft. Als je hem goed weet te maken kan ‘ie wel mega lekker zijn!

3 x verrassende vraag

 • Wanneer was je allereerste bakkie?
  Mijn eerste bakkie was bij oma thuis. Een classic DE die veel te lang op het warme plaatje had gestaan. Goor! Ik vergeet het nooit meer… Toch gek dat ik in de koffie ben beland.
 • Vind je zelf ook niet dat je heel erg op Luuk de Jong van PSV lijkt?
  Ik ben ouder, Luuk de Jong lijkt op mij… 😉
 • Waar ben je het meeste trots op dat je hebt bereikt in de afgelopen jaren met Roast Factory?
  Het bedrijf groeit en bloeit, daar ben ik mega trots op. Steeds meer mensen willen weten wat ze eten en drinken. En met mijn koffie draag ik daar heel graag aan bij. Naast de Colombiaanse en de Guatemalteekse koffie die ik nu direct bij de boer op de plantage koop komt daar binnenkort mijn eigen import koffie uit Oeganda bij. In Oktober ga ik die plantage bezoeken! Heel vet!

Van deze Haagse schat wil ik álles weten: Nick van jullie nieuwe Haagse schat Lola Bikes & Coffee!

Wil je de lekkere Haagse bakkies van Roast Factory zelf proeven? Spring dan op de fiets naar Haagse schatten Eef, restaurant De Kade, Lola Bikes & Coffee enThe Shore.

En vergeet vooral niet je Haagse schatten cadeaubon mee te nemen, als je die nog hebt. Want die kan je natuurlijk bij al deze Haagse schatten inwisselen!

Geschreven door

Marlies van der Kolk