Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Movies that Matter Festival

Met dit wisselvallige weer, kan je soms maar beter op de bank kruipen met een goede film, bijvoorbeeld eentje van het Movies that Matter Festival!

dinsdag 13 april 2021

Met de storm van wind en hagel en regen van de afgelopen dagen, verlang ik ontzettend naar een bezoekje aan de bioscoop. Lekker wegkruipen in het rood pluche, drankje erbij en 90 minuten ongestoord weggevoerd worden naar andere werelden. Helaas zit een bioscoopuitje er voorlopig nog niet in, maar gelukkig gaan de filmfestivals, zoals Movies that Matter, wel gewoon door. Gewoon vanaf je eigen bank met je eigen drankje. Scheelt toch weer een ritje door zo’n plensbui.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar door de pandemie lijkt het wel alsof alle pijnpunten van onze maatschappij zijn komen bloot te liggen. De protesten tegen alle maatregelen lijken aan demonstranten te winnen, want wie aan onze vrijheid komt, die zal het bezuren. We mogen ons eigenlijk gelukkig prijzen dat we in zo’n fijn en veilig land wonen dat we er überhaupt over kunnen klagen dat we een avondklok hebben en we hiertegen mogen demonstreren, want dat is een luxe die inwoners van heel veel landen op de wereld niet mogen ervaren. En precies daarom moet je naar de films van het Movies that Matter Festival kijken.

Door een kaartje te kopen voor één van de vele films die MtM aanbiedt, steun je een wereldwijde promotie voor bewustzijn en discussie over mensenrechten. MtM gelooft er namelijk in dat de film het uitgelezen medium is om kennis door te geven en het gesprek te openen, zeker in landen waar dit niet zo vanzelfsprekend is. De films komen van over de hele wereld, en geven dus een bijzondere kijk in het leven van anderen.

Laat je raken en meevoeren, en maak daarmee de wereld weer een beetje beter. Het online Movies that Matter Festival vindt van vrijdag 16 t/m zondag 25 april plaats. Een film kost maar €7,50. Goede deal toch?

Geschreven door

Anouk van Schie