Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Onze bruutste Haagse schat

Maak kennis met onze nieuwste Haagse schat: Brute Bonen. Ontdek het verhaal van de perfecte espresso en hoe je deze vers krijgt thuisbezorgd!

dinsdag 16 januari 2024

Met trots stellen we aan jullie onze nieuwe Haagse schat voor: Brute Bonen! Samen met Pieter is Jop het gezicht achter dit brute bedrijf. Het belangrijkste ingrediënt van de perfecte espresso? De juiste boon. Hierbij is de versheid van de boon een belangrijk – en vaak onderschat – aspect van het gehele proces. Dit is de reden dat de mannen van Brute Bonen die bonen direct na het branden per fietskoerier bij je thuis laten bezorgen. Als pakketje door de brievenbus, zodat jij zonder moeite een heerlijke zak vers gebrande koffie in huis hebt!  

Liefde voor smaak

Zo luidt de slogan van deze lokale onderneming. Jop en Pieter zijn beiden kookliefhebbers. Samen zijn ze altijd op zoek naar perfectie. Perfectie in het eten, maar dus ook met hun zoektocht naar de perfecte espresso. En hoe maak je die perfecte espresso? Volgens de mannen wordt deze niet gemaakt van één enkele koffieboon, maar door de combinatie van drie verschillende koffiebonen uit, jawel, drie verschillende landen. De speciaalste boon is een Indiaase boon die wordt gedroogd door de moessonwind. Immers; hoe meer invloeden van weer en wind, hoe beter de smaak van de boon en hoe minder zuur de koffie smaakt.

brute bonen koffie den haag

Persoonlijk contact via de app

Naast de perfecte boon is er nog iets wat dit bedrijf zo bruut maakt en dat is de persoonlijke aanpak van Jop. Wat ooit begon met een appje naar een aantal vrienden en kennissen, is inmiddels behoorlijk uit de hand gelopen. Jop appt nu met honderden mensen die koffie bij hem bestellen. Om meegenomen te worden in deze loop, bestel je de eerste keer via de website. Je krijgt om de week een betaalverzoekje, waarbij je ook gelijk op de hoogte wordt gebracht van de nieuwe branddag!

Ook wanneer je espresso anders smaakt dan normaal, staat Jop voor je klaar. Kans dat je machine thuis dan net verkeerd staat afgesteld. Stuur een appje naar Brute Bonen en je krijgt een persoonlijke koffiecoachsessie van de grote man himself via de telefoon. Zo helpt Brute Bonen iedereen om ook thuis de perfecte espresso te creëren.

Ook leuk: Brute Bonen is een fysiek verkooppunt van onze Haagse Schatten cadeaubon! Nog meer reden om richting de Binck te fietsen dus. In de zomer van 2023 opende Brute Bonen daar namelijk hun prachtige espressobar. Nu alleen oppassen dat je ‘m niet gelijk spendeert 😉

Geschreven door

Marijn Pot