Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Op pad met burgemeester Pauline Krikke

Burgemeester Pauline Krikke ging mee op ontdekkingsreis door Den Haag! Ze ontmoet bijzondere ondernemers, unieke winkels en verborgen plekjes!

donderdag 8 november 2018

Een mooie herfstdag, een super geïnteresseerde burgemeester en de twee enthousiaste eigenaren van Haagse schatten waren de hoofdingrediënten afgelopen vrijdagochtend. De ochtend dat wij burgemeester Pauline Krikke vanaf het Stadhuis op een heuse Haagse schattentocht meenamen.

Warm welkom

Pauline Krikke is pas een paar maanden actief als burgemeester in onze mooie stad. Een goede reden om haar een warm welkom te heten en haar de pareltjes van Den Haag te laten zien! Een kennismaking met de bijzondere ondernemers, de unieke winkels en concepten, de onontdekte zaakjes en plekjes. Kortom: een kennismaking met onze Haagse schatten. Zó leuk dat ze direct op onze uitnodiging inging om haar de verborgen schatten van Den Haag te laten zien.

Op de gouden fiets

Natuurlijk deden wij de tour op geheel eigen wijze. Een beter vervoersmiddel dan de gouden fietsen van Haagse schat Cycle and the City konden we ons immers niet wensen. En vergezeld door topfotograaf Evelyne Photography fietste mee om deze bijzondere ochtend vast te leggen. Na een korte introductie bij het Stadhuis was het tijd voor onze eerste bestemming: de Teabar van de dames van Hug the Tea in een schitterend hoekpandje aan de Oude Molstraat. Een echte aanrader voor iedere theeliefhebber! Met een ceremonieel gezet, en ook nog eens super gezond, kopje Matcha thee waande de burgemeester zich binnen twee slokjes weer even in Japan waar zij menigmaal kwam. De huisgemaakte macarons en matcha cake maakten het geheel compleet.hug

Belletje trekken

Via de Oude Molstraat fietsten we door naar de achteringang van de Paleistuin. Waar je via een belletje toegang krijgt tot het steegje dat je naar de Paleistuin leidt. Een nieuw plekje voor de burgemeester (YES, missie geslaagd!). Door de zonnige Paleistuin vervolgden we onze weg richting de Piet Heinstraat om te eindigen bij Haagse schat BijPriester. Daar maakte de burgemeester kennis met het toffe concept van de Kledingbibliotheek, hoorde zij meer over de geschiedenis van deze bijzondere Haagse winkel en praatte zij met de dames van BijPriester over duurzaamheid.

Haagse schatten cadeaubon

Als afsluiting van deze mooie en bijzondere ochtend kreeg de burgemeester uit onze handen een Haagse schatten cadeaubon overhandigd, zodat zij op eigen gelegenheid nog één van onze ruim 40 aangesloten Haagse schatten kan ontdekken. Met onze linnen tas met de tekst ‘Ik ben een Haagse schat zoeker’ over de schouder wandelde de burgemeester met een grote glimlach het Stadhuis weer in. En je snapt natuurlijk wel, dat wij met een minstens even grote glimlach weer op de fiets naar huis stapten. Want een groter compliment dan ‘wat jullie doen is écht goed voor Den Haag’ hadden we van de burgemeester niet kunnen krijgen!

Geschreven door

Haagse Schatten