Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

Plantaardig genieten bij FOAM

Maak kennis met onze nieuwe Haagse schat: FOAM! The place to be voor (h)eerlijk veganistisch eten in de fijne Frederikstraat. Aanrader!

dinsdag 11 augustus 2020

Plantaardig? Veganistisch? Hoe je het ook noemen wilt, enorm gezond en lekker is het sowieso. Zeker als alles wat je bestelt met liefde bereid is, verser dan vers is en de kaart teveel goede gerechten heeft en je dus écht niet kunt kiezen. Maak in deze blog kennis met onze nieuwste aanwinst FOAM!

In wederom een heel mooi stukje van Den Haag hebben wij onlangs een nieuwe Haagse schat ontdekt, FOAM! Deze fijne spot met terras aan de voorkant en een knusse groene tuin aan de achterkant, bevindt zich in de Frederikstraat. Zo’n straat waar je meestal nét iets te snel doorheen fietst op weg naar het centrum, maar da’s dus echt zonde. Even stoppen bij FOAM voor een goed ontbijt of heerlijke lunch is namelijk meer dan de moeite waard.

Healthy food hotspot

Het bijzondere aan FOAM? Alle gerechten zijn volledig plantaardig! Een ‘healthy food hotspot’ staat er op de website te lezen, en je snapt dat we dat natuurlijk even aan den lijve moesten ondervinden 😉 Samen met blogger Renee mocht ik gaan proeven, wat een feest! De uitgebreide kaart staat vol met lekkere en kleurrijke gerechten. Uitnodigende en verrassende combinaties die je nieuwsgierig maken en echt wilt proeven. Lastig kiezen wel! Neem bijvoorbeeld het gegrilde brood met tempeh en tomaten; de sushi bowl met watermeloen, radijs, avocado, erwtjes met een pittige sesamdressing of de citroen-maanzaad pannenkoekjes met bramen compote, pistachenootjes en fruit. Het water loopt me weer in de mond!

Om de dorst te lessen hebben ze frisse ‘they don’t carrot about us’- of een ‘when harry met celery’ juice. Nu houden wij wel van een taalgrapje, dus hebben we ze meteen maar allebei besteld! Mega lekker, en het voelt ook nog eens meteen goed omdat je lekker gezond bezig bent. Win – win! Ze hebben er trouwens ook zelfgemaakte ginger ale en veel verschillende thee en biologische koffie. Neem bijvoorbeeld de ‘Fukuyu’ thee of de ‘Gunpowder Temple of Heaven’, een ‘Tumeric latte’ met een koffie shot of heerlijke ‘Mexican Spiced Hot Chocolate’. Een gewoon bakkie koffie kan natuurlijk ook met eventueel een plantaardig scheutje melk erbij. Zelfs de veganistische taartjes in de vitrine vragen er simpelweg om om gegeten te worden. Trek gekregen? Stap snel ook een keertje op de fiets en ga genieten van deze fijne plek met (h)eerlijk eten!

Meer goed nieuws tot slot: Ook FOAM The Kitchen is toegetreden tot onze Haagse schatten club. Op deze locatie in het centrum kun je terecht voor kookdemo’s, kookworkshops en inspiratiesessies. Leuk toch? Neem een kijkje op de website voor alle info en blijf op de hoogte van toffe evenementjes!

Geschreven door

Babet van Pinxteren