Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

4 x Hitteproof sporten in de zomer

Met deze hitteproof sport-tips, heb jij nooit meer een excuus om niet te sporten. Deze zomer doe jij je work-out gewoon lekker op het Haagse strand.

vrijdag 3 juli 2020

Wij snappen maar al te goed dat je met de tropische temperaturen van vorige week niet perse zit te wachten op een intensieve work-out. Zweet all over the place, een kop zo rood als een tomaat en oververhitting als gevaar, klinkt gewoon niet super rooskleurig. Gelukkig ligt onze mooie stad aan het strand en aan zee, dus genoeg sportmogelijkheden die leuk zijn om te doen! Luisterend naar de weergoden, kunnen we ons voorbereiden op een tropisch zomertje, dus neem deze lijst goed door. Wedden dat jullie aan het einde van deze zomer heuse surfgirls en beachboys zijn!

#1. Suppen op onze eigen Noordzee

Suppen oftewel Stand-Up-Paddling. Met een enorm opblaasboard en een paddle in de hand, kun jij je heerlijk laten meedeinen op de kabbelende golven van de zee. Geen geluiden van het verkeer, geen geluiden van andere strandgangers, alleen jij en de zee. Een work-out is nog nooit zo ontspannen geweest! Ga langs bij The Shore of bij Aloha en huur een SUP. Ben je nog niet overtuigd van je eigen balanskunsten, boek dan gewoon een les! Heb je de rest van de zomer heel veel SUPlezier van!

Wat train je er eigenlijk mee? Het ziet er misschien ontspannen uit, maar niks is minder waar. Zo train je natuurlijk heel goed je balans. Maar je buikspieren moeten constant aan staan, je moet een beetje door die benen zakken om balans te houden en met het paddelen train je zowel je rug als je armen. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens heel mindfull. Een echte total body work-out dus!

#2. Surf like a pro

Is suppen niet intensief genoeg voor jou, maar wil je wel lekker de zee in? Ga dan voor een lekkere surfsessie. Scheveningen is niet voor niks DE surfspot van Nederland! Ik beloof je, het magische gevoel van het staan op zo’n golf is verslavend, je bent zo 3 uur verder en dat allemaal zonder enig zweetdruppeltje! Ook hiervoor ga je langs bij The Shore of bij Aloha. Kun je daarna meteen bijkomen op het terras van deze fijne plekjes! En als je de smaak echt goed te pakken hebt, sta je misschien aan het einde van deze zomer net zo steady op je plank als onze blogger Daisy, op de foto hierboven!

Wat train je er eigenlijk mee? Je kan beter vragen, wat train je er niet mee. Ongeveer alles gebruik je bij deze boardsport. Van je benen tot je rug en je buikspieren tot je armen. Nog zo’n total body killer!

#3. Beachtennis bij Suiderstrand

Ik kan niet meer bedenken hoeveel potjes ik hiervan heb gespeeld in mijn leven, maar dit vind ik toch zo’n lekkere bezigheid op een stranddag! Het leuke is dat je deze sport alleen maar samen kan doen, wat het natuurlijk gewoon een stuk gezelliger maakt. Je kan tegen elkaar spelen, maar beachtennis is veel leuker wanneer je samen probeert zo vaak mogelijk over te slaan. Ik ben nu al benieuwd naar jullie records! Ga met je beachtennis-setje en je beachtennis-partner naar het Suiderstrand, het strand is daar zo lekker breed, dus genoeg plek om eens even een balletje te slaan. Daarna plof je natuurlijk neer op het terras voor een lekker ijskoud drankje!

Wat train je er eigenlijk mee? Een hele goede oog-hand coördinatie! Je armspieren en benen van al dat heen en weer bewegen én natuurlijk je zenuwspieren, als je boven de 100 komt en het balletje echt niet meer mag vallen!

#4. Touren over het fietspad door de Haagse duinen

Het voordeel van fietsen is dat je zelf de wind creëert. Een windje is precies wat je nodig hebt op zo’n hete zomerdag. Dus pak je fiets erbij en start je fietstour bij de Zandmotor. Vanaf hier kun je het hele fietspad af fietsen, helemaal tot aan Scheveningen. Geniet van het uitzicht op de zee, de duinen en het strand. Maak je eerste stop bij het Suiderstrand voor een lekker bakkie, stop onderweg even voor een duik in de zee en eindig je fietstour bij Scheveningen. Zin in iets zoets, ga dan voor de lekkerste pancakes van het strand bij The Shore. Meer zin in een lekkere borrel, ga dan voor de Grote borrelplank van Aloha. Trainen is nog nooit zo leuk geweest!

Wat train je er eigenlijk mee? Met fietsen train je natuurlijk de beenspieren en door alle heuveltjes, worden die nog net even wat extra getraind. En natuurlijk ben je ook lekker bezig voor een ijzersterke conditie!

Met dit lijstje dus nooit meer een goed excuus als het te warm is, want aan hitteproof sportideetjes geen gebrek!

Geschreven door

Renee Dekkers