Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

5 x lokaal je boodschappen doen

Nu we haast nergens heen kunnen, haal je die mega lekkere Haagse schatten producten toch gewoon zelf in huis? Zo wordt boodschappen doen opeens een feestje.

dinsdag 16 februari 2021

Nog steeds kunnen en mogen we weinig. Elke mogelijkheid om naar buiten te gaan, voelt al als een uitje op zich. Dus waarom maak je er niet gewoon een feestje van? Neem er lekker de tijd voor en doe lokaal je boodschappen. Jij blij, de ondernemer blij, dus win-win! In deze blog lees je waar jij je lokale boodschappen kunt doen. 

#1 Koffie, koffie, lekker bakkie koffie

Wie begint er zijn dag niet mee? Bij de Roast Factory haal jij je eerlijke, maar vooral heerlijke koffiebonen, om de dag goed mee te starten. De koffiebonen komen rechtstreeks bij de boeren vandaan en alleen als eigenaar Stefan zeker weet dat de omstandigheden goed zijn. Ga jij voor een Colombiaanse boon, of een Braziliaanse? Of toch die Afrikaanse? Keuze genoeg bij de Roast Factory! Check de website, óf contact Stefan voor een bezoekje aan zijn branderij in The New Farm.

#2 Of een kopje thee natuurlijk

Voor de thee liefhebbers hebben wij natuurlijk ook een prachtige Haagse schat. Heb je al kennis gemaakt met Kali Tengah? Bij deze speciaalzaak in de Weimarstraat vind je meer dan 90 soorten thee, voor ieder moment van de dag. En het fijne is: deze winkel is gewoon fysiek open, dus eigenaar Marnix kan je van de nodige adviezen voorzien.

#3 Begin je dag met een goed ontbijt

Nadat je dat eerste kopje koffie of thee hebt gedronken en je lekker wakker bent geworden, is het natuurlijk tijd voor een ontbijtje. Voor het lekkerste, verste en gezondste brood (en croissantjes, en granola, en koekjes en taartjes!) kun je terecht bij Lekker Brood en Victor Driessen. Elke ochtend gaan zij vroeg uit de veren, om met passie jouw brood te bakken. En die passie, die proef je!

#4 Niet zomaar pindakaas

Bij Aafke van Buitenontbijtjes kun je langs gaan om een potje zelfgemaakte pindakaas te halen. Aafke zit sinds eind 2020 met haar BijKeuken in een prachtig pandje aan de Columbusstraat. Hier maakt ze elke ochtend haar (buiten) ontbijtjes, maar ook de lekkerste pindakaas. De pindakaas is geheel natuurlijk, bestaat 100% uit pinda’s en heeft geen toevoegingen. Ja eentje; heel veel liefde van Aafke!

#5 Smullen van eerlijke chocolade

Een goed stuk chocolade is natuurlijk een must om altijd in huis te hebben. Een snackje voor tussendoor, iets lekkers voor bij de koffie of een traktatie voor jezelf – gewoon om dat je het verdiend hebt. Bij The Chocolate Shop aan de Mient (ook gewoon open) vind je ontelbaar veel mooie, eerlijke repen chocolade en bonbons, voor ieder moment en elke gelegenheid! Ray en Sanna kunnen je alles vertellen over de oorsprong van de chocolade en het lijkt haast wel of het daardoor nóg lekkerder smaakt.

Maak jij er deze week een feestje van, tijdens het boodschappen doen?

Geschreven door

Daisy Mostert