Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

Aftellen is begonnen

Nog even en dan kunnen we het strandtentenseizoen officieel voor geopend verklaren! Ben jij al bekend met onze drie Haagse favorieten?

woensdag 14 maart 2018

Ik ben er nu toch al zeker 180 dagen op aan het wachten en dit weekend is het dan eindelijk zover! Dan kunnen we het strandtentenseizoen officieel voor geopend verklaren. En daar word ik blij van, heel blij! De afgelopen week ben ik stiekem al een paar keer gaan kijken. Eerst wordt het zand vlak gemaakt, dan gaan de eerste palen in de grond en langzamerhand verschijnt daar dan weer die fijne strandtent waar ik met gemak uren kan vertoeven. Het teken dat het voorjaar eraan komt, het startsein voor alle heerlijke dagen uitwaaien of luieren in de zon, om vervolgens neer te ploffen bij een van die fijne plekjes aan zee. Ben jij al bekend met onze favorieten?

Strandpaviljoen Zuid (Zuiderstrand, strandslag 11)

Je hebt strandtenten. En je hebt Strandpaviljoen Zuid. Net buiten de drukte van Scheveningen op het hele fijne zuiderstrand. Een plek waar je borrelt, alleen of met vrienden, met of zonder kids, waar je in een ontspannen sfeer geniet van heerlijk eten en omringd bent door mensen van alle leeftijden. Waar bewust geen muziek uit de speakers knalt omdat je aan het geluid van de zee nu eenmaal genoeg hebt. Er is nagedacht over het concept zonder dat het te gelikt is en dat vinden wij knap. Da’s Zuid. Geen poespas, gewoon een heel fijne plek waar iedereen zich thuis voelt. Niet voor niets luidt hun motto: Oost West Zuid Best. En daar hebben wij, voor de verandering, eens niets tegen in te brengen!

The Shore (Strand Noord 2A)

The Shore is een strandtent uit de categorie ‘klein, maar oh zo reuze fijn’! Zo klein, dat je er zomaar per ongeluk voorbij zou lopen. Maar om dat te voorkomen, laten we je dolgraag kennismaken met dit pareltje aan het strand van Scheveningen. Een zeecontainer omgetoverd tot duurzame surfschool, dat is The Shore in het kort. Op het dak staan zonnepanelen, de douches worden verwarmd door zonneboilers en de stoel waar je op neerploft is tweedehands. Een ideale hangout voor surfers, maar ook zeker voor andere levensgenieters. Op de menukaart vind je biologische pancakes, energiezuinig om te bereiden en zo lekker dat je je vingers erbij aflikt. Dit seizoen wordt de avondkaart uitgebreid, maar wat dat precies inhoudt, dat laten we je dolgraag zelf ontdekken 😉

Gelukkig is er ook een Haagse schatten strandtent waarbij je het hele jaar rond, 7 dagen in de week kan genieten. En daar hebben wij, zoals onze trouwe volgers konden zien, dan ook flink gebruik van gemaakt!

Aloha (Strand Noord, 2B)

Aloha en surfen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ooit begonnen als surfschool bij andere strandpaviljoens, zelfs een jaartje lesgegeven vanuit een Volkswagen busje, maar sinds een paar jaar dan toch eindelijk een fijne vaste plek aan het Haagse sportstrand. Het is een plek waar kwaliteit zichtbaar voorop staat. Waar de producten lokaal worden ingekocht en waar alles draait om eten, surfen en shoppen. En lekker eten kun je er! Waar mogelijk wordt er biologisch gekookt, ook voor vegetariërs en veganisten is er voldoende keuze. Je chillt er bij goed weer buiten op het terras, neemt er een surfles, koopt er je nieuwe outfit of ploft binnen neer op de mooie Chesterfield bank. De sfeer die bij Aloha heerst, is lastig te beschrijven. Wat ik wel kan zeggen: je voelt je er thuis. Het is er ongedwongen. De mensen zijn er positief en energiek. Het is zo’n plek waar je uren later beseft dat je eigenlijk maar even één drankje zou doen!

Ik kijk nu al uit naar al die heerlijke zwoele zomeravonden bij een van deze drie Haagse schatten. Wat is jouw favoriete plek aan zee?

Geschreven door

Barbara van Rest