Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Life is better at the beach

Drie super fijne activiteiten bij onze Haagse schatten op het strand van Scheveningen om jouw (strand)dag nog leuker te maken!

dinsdag 30 juli 2019

Wat hebben wij toch allemaal het geluk, dat Den Haag die mooie stad achter de duinen is! Het strand altijd op steenworp afstand, wat een luxe. Ik mocht voor Haagse schatten op pad om de leukste strandactiviteiten uit te proberen en er over schrijven. Lucky me! Wordt het yoga, surfen of suppen voor jou?!

Yoga @ Strandpaviljoen Zuid

Ietwat gehaast (mijn time management op vrije dagen is ver te zoeken) kom ik aan bij Zuid, voor mijn yogales op het strand. Niet de meest ideale situatie, om puffend in de hitte te beginnen met een poging om zen te worden. Gelukkig vond ik die rust alsnog al snel en had ik totaal geen moeite om te ontspannen. De Do-in yogales van Peter was echt heel fijn en rustgevend. Het gevoel van het zand tussen je tenen, (en in je haar, op je armen, op je yogamat – waar niet zeg maar!), is zo héérlijk. Wat is dit fijn om op het strand, met uitzicht op zee je zondagochtend te beginnen! Helemaal ontspannen en relaxt plof ik neer bij het gezellige Zuid voor een lekkere verfrissende smoothie. Klaar voor de rest van mijn zondag!

Golfsurfen @ The Shore

Om heel heerlijk te zijn… surfen vind ik het allerfijnst in een warm land met warm water, zodat je gewoon in je bikini het water in kan gaan zonder dat je onderkoeld raakt. Mooie golven die in setjes binnenkomen, zodat je altijd succes hebt en een mooie golf kunt pakken. Wanneer je niet de luxe hebt om op zo’n plek te kunnen surfen, dan is Scheveningen natuurlijk het beste alternatief! Vaak wel met wetsuit aan, maar dan kun je wel gewoon lekker het water in!

Ik mocht een surfles volgen bij Haagse schat The Shore. Ik surf al een tijdje, maar mijn laatste échte les was way back! Van Pepijn & Joshua kreeg ik de basics uitgelegd. Waar de golven door ontstaan, welke windrichting het beste is en natuurlijk de boardhandling skills zoals de turtle roll. Na de warming up kon ik lekker golfjes gaan pakken. De golven waren laag, maar kwamen echt prachtig binnen, wat zo fijn is. Zelfs instructeur Joshua noemde deze golven perfectie. Terwijl hij natuurlijk wel wat gewend is! Ik heb in deze les super veel geleerd, waar ik zelf weer lekker verder mee kan gaan.

Elke Haagse schat is natuurlijk uniek, maar wat The Shore zo uniek maakt, is vooral hun duurzaamheid. De locatie is gebouwd van gerecyclede zeecontainers. Het interieur is knus en alles krijgt hier een tweede leven. Ook in de menukaart is de duurzaamheid terug te vinden, ze werken bij The Shore alleen met biologische producten. Na het surfen lekker warm douchen? Dit kan, want het water wordt verwarmd door de zon in zonneboilers!

Ik word er oprecht blij van, dat ik het geluk heb dat ik mijn dag zo heb mogen beginnen. Een super leuke (en intensieve) surfsessie, een lekkere latte macchiato after en… fluffy pancakes! Mijn dag kon niet meer stuk!

Suppen @ Aloha

Dit keer mocht ik suppen bij Aloha! Voor degene die nog nooit van het woord suppen hebben gehoord; SUP staat voor Stand Up Peddle boarden. Op een board zo groot als een deur, duik je het water in en ga je peddelen (in tegenstelling tot surfen peddel je niet met je armen maar met een echte peddel). Suppen is een ideaal alternatief, wanneer het water te vlak is om te golfsurfen.

Wanneer je nog nooit gesupt hebt, zal het even wennen zijn en kun je het beste op je knieën beginnen. Wanneer je het aan durft, kun je gaan staan! En voor de gevorderden, kun je zelfs een golfje proberen te pakken als deze er zijn.

Aan het einde van een warme zomerse dag, huur ik mijn supboard bij Aloha. Het is warm, dus ik durf het aan zonder wetsuit. Het water voelt als een aangename verkoeling en ik ben blij! Heerlijk peddelen langs de kust, met de wind door mijn haar en de zon op mijn snoet. In de verte hoor ik de strandgangers lol hebben, terwijl ik geniet van de rust op zee! Ik besluit zelfs even te gaan liggen en mijn ogen dicht te doen, al deinend op de kleine golfjes. Ik realiseer me hoe gelukkig ik ben, dat ik aan het strand woon en al deze leuke dingen kan en mag doen!

Helemaal relaxt kom ik hierna het water uit. Ik besluit nog even lekker te chillen bij Aloha, en bestel een lekkere Corona.

As I said… life is better at the beach!

Geschreven door

Daisy Mostert