Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Op de fiets naar Frankrijk

Wil jij je een dagje in Frankrijk wanen, terwijl je gewoon in Den Haag blijft? Wij hebben vijf toffe tips voor jou! Beaucoup de plaisir!

dinsdag 10 augustus 2021

De zomer is in volle gang en je kunt merken in de stad dat het rustiger is. Ondanks de maatregelen, zijn toch veel mensen op vakantie. Gelukkig maar, want dat gun ik iedereen natuurlijk. Blijf je thuis, ben je al op vakantie geweest of ga je nog? Wij hebben een leuke fietsroute voor je uitgestippeld, waarbij je je eenvoudig een dagje in Frankrijk waant. En dat gewoon in Den Haag! Tip; gooi een kleedje in je fietsmandje, voor als je spontaan onderweg wilt neerstrijken voor een picknick! De weersvoorspellingen zijn ons (eindelijk) gunstig gezind!

#1 Le Marie Marché

Terug van weggeweest! Le Marie Marché is dit weekend als vanouds weer te vinden op het Plein. Hier kun je zaterdag en zondag zorgeloos struinen langs kraampjes gevuld met eigentijdse en authentieke producten. Wat dacht je van zoete lekkernijen, mediterraanse heerlijkheden en Franse chansons op de achtergrond? Succes gegarandeerd!

#2 Couqou

Als we het hebben over een Haagse schat waarvoor je even van het gebaande pad afgaat, dan is dit er zeker één. Dit pareltje zit verstopt op een plek waar je hem niet zult verwachten namelijk in een klein (en heel mooi) steegje aan het Noordeinde.

Je vindt hier van alles. Eigenaar Niek maakt zelf meubelen, waarvan een deel tentoongesteld staat in de winkel. Staat jouw droommeubel er niet tussen? Dan maakt hij met liefde iets wat je wel zoekt! Daarnaast vind je in deze toffe winkel sieraden, mooie kleding, gave lampen en andere fijne accessoires.

#3 Lekker Brood

Bij Lekker Brood kun je terecht voor, hoe raad je het al, natuurlijk en biologisch brood. Vers gemaakt met veel liefde, aandacht en passie. Koop hier je lekkere Franse stokbroodje, en fiets een stukje terug richting Centraal Station. Parkeer je fiets net over de brug en ga links in het grasveldje zitten met je kleedje. Sluit je ogen, neem een hapje van je verse Franse broodje. Hoor het water kabbelen en droom weg dat je langs de Dordogne zit – terwijl de kanoërs langsvaren.

#4 Pastis

Franser kan niet! Wanneer je door de Oude Molstraat loopt, heb je met een heel klein beetje fantasie het idee dat je in een schattig straatje van Parijs terecht bent gekomen. En al helemaal als je neerstrijkt bij Pastis. Deze klassieke Franse bistro maakt jouw Franse dag helemaal compleet, met haar keuken, interieur en Franse muziek.

#5 Café Bistro Jules

Nog zo’n Franse topper, eentje waar je wel een stukje verder voor moet fietsen dan alleen het centrum. Café Bistro Jules vind je op de Koningin Emmakade, en is zeker een bezoekje waard. De bistro heeft een ontzettend tof, overdekt terras dat al direct Frans aan voelt. Net zoals de menukaart, Frans met een Zwitserse twist. Kies jij zelf iets lekkers uit van de kaart, of laat je je verrassen? Enne: ze hebben een enorm uitgebreide wijnkaart, ook een plus!

Wij wensen je veel plezier in Frankrijk! Welke Franse Haagse schat is jouw favoriet?

Geschreven door

Daisy Mostert