Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Taartjes door heel Den Haag

Trakteer jezelf op iets lekkers met dit herfstachtige weer. Lees in deze blog waar je de beste huisgemaakte taartjes van Den Haag scoort.

woensdag 27 oktober 2021

Terwijl ik deze blog schrijf, kijk ik naar buiten en is het echt herfstweer. De blaadjes aan de bomen zijn geel gekleurd en kleuren niet alleen de bomen maar ook de straten geel. De regen miezert naar beneden en ik denk: “ik heb zin in wat lekkers”. Een heerlijke kop koffie met een nog lekkerder stuk taart erbij. Trek je regenjas en kaplaarzen maar aan en ga op pad! Plof lekker knus neer bij één van onze schatten om je taartje op te eten, of neem het mee naar huis en ga er daar van smullen? Wat je ook kiest, bij onze Haagse schatten is er genoeg keuze en ze zijn door heel Den Haag te vinden! Zie hier een lijstje van mijn zes favorieten, uiteraard in geheel willekeurige volgorde.

BijClarence

In de Piet Heinstraat ploffen wij maar al te graag neer bij BijClarence! Je zit hier echt superfijn, het voelt als een tweede thuis. Dat huiskamergevoel krijg je door de gezellige muziek en de knusse inrichting. En niet geheel onbelangrijk: een goedgevulde vitrine vol met home made taarten! De carrot cake en cheesecake zijn veruit mijn favoriet. Maar ook voor een lekkere pastel de nata fiets ik graag een blokje om.

Foam ontbijt en lunch

Foam is een fantastische plek waar je naast ontbijt en lunch, ook terecht kunt voor een goede biologische koffie en gezonde (en iets minder gezonde) vegan taartjes. Of je hier nu alleen je taartje komt halen, gezellig met een vriendin komt lunchen of een uurtje gaat zitten werken, je bent altijd meer dan welkom! Mijn aanrader van Foam? De mega lekkere smeuïge salted brownie!

Juni Lekkernijen

De naam zegt het natuurlijk al, bij Juni kun je terecht voor de lekkerste lekkernijen. Loop via de verscholen stadstuin het Nutshuis binnen en de geur van huisgemaakte taartjes komt je al tegemoet. Hier kun je trouwens niet alleen gezellig zitten en een taartje eten, je bestelt er ook de lekkerste hele taarten voor een feestje thuis. Kies uit een walnoot mascarpone taart met ahornsiroop, een red velvet taart met creamcheese vulling of de vegan chocoladetaart met ganache. De vegan bananencake is trouwens ook een aanrader.

Café Loft

Voor de inwoners van de Vruchtenbuurt is deze plek vast geen geheim meer. Café Loft, in een oude kerk, is echt een pareltje. Je kunt er naast ontbijt, lunch en diner, natuurlijk ook terecht voor een warm drankje met een lekker taartje. Daar komen we immers voor ;-). De keuze is reuze en vooral vernieuwend! Ga jij voor een cheesecake van geitenkaas met walnoten en blauwe bessen? Of voor een chocoladetaart met Ameretti koekjes, witte en pure chocolade? Of voor een tiramisu of stevige appeltaart? Je kunt je ook laten verrassen met de cake van de week.

Hug the Tea

Nog meer uitdagende lekkernijen. Lekkernijen met matcha erin. Het groene power poedertje dat over is gewaaid vanuit Japan. De zussen Claire en Lisa maken er de lekkerste dingen mee. Matcha pannenkoeken, wafels, blissballs, spongecakes, brownie-blondies, appelkruimeltaart, cheesecakes. Te veel om op te noemen. Ik zou zeggen, ga langs en probeer het allemaal uit! Het liefste ga ik hier met een paar vriendinnen naar toe om ons eigen proeverijtje te houden. Allemaal een lekkere Matcha Latte en een tafel vol lekkers. Echt een aanrader!

Last but not least: Bakkerij Victor Driessen

Het kan natuurlijk niet anders, dan dat je bij Bakkerij Victor Driessen, naast ambachtelijk vers brood, ook een overheerlijk taartje meeneemt. De toonbank staat vol met lekkere baksels, die schreeuwen om mee naar huis genomen te worden. De citroentaart is mijn favoriet… of toch de appeltaart. Je hoort het al, alle taartjes zijn om je vingers bij af te likken.

Geschreven door

Daisy Mostert