Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

Voor ieder wat wijns!

Omdat wij nu eenmaal dol zijn op wijn, delen we de fijnste wijn hotspots van Den Haag. Er mist er nog wel eentje, wie heeft de gouden tip?

woensdag 19 februari 2020

Haagse schatten heeft voor ieder wat wils, in verschillende categorieën. Happies & bakkies, Shop till you drop én niet te vergeten, Haagse happiness. Om aan een ieders wensen en verlangens te voldoen, bevat dit lijstje diverse tongstrelende pareltjes in Den Haag. Is het je gelukt, een maandje droog staan? Je hebt je niet vergrepen aan die heerlijke sappige gefermenteerde druivensapjes? Dan is het nu tijd om feest te vieren, want man oh man, wat je nu gaat beleven, daar gaan je knieën van beven, je lippen van trillen en je hart sneller van kloppen!

Wij van Haagse schatten, houden er wel van en omdat we de rotste niet zijn, delen we graag ons lijstje van must-go’s als het gaat om wijn.

#1 Café Bistro Jules

Wat een feestje! Jules is sinds zomer 2018 een pareltje van Den Haag en jeetjemineetje wat kun je hier lekkere wijntjes drinken. Michel en Margot hebben een zeer uitgebreide kaart, waar wijnen uit zowel de oude als de nieuwe wereld op pronken. Hulp nodig bij het kiezen? Daar zijn ze bij Bistro Jules heel erg goed in. Tip van mij, bestel hier gelijk de Steak Tartare bij je wijntje.

#2 Capriole Café

Een van onze gouwe ouwe is niemand minder dan Capriole Café. Wat kunnen ze daar toch goed horeca bedrijven. Mijn favoriet op de wijnkaart is de Shiraz ‘Terra Barossa’. En mocht je die Dry January nou doortrekken naar het einde van 2020, dan kun je hier dus ook gewoon terecht. Capriole schenkt sinds kort namelijk ook alcoholvrije wijnen. Geen excuus dus om hier niet naartoe te gaan.

#3 Café Loft

Een van onze nieuwste Haagse schatten is Café Loft. Café Loft is gestationeerd aan het Pomonaplein. Een plek vol daglicht waar het juist buiten het centrum heerlijk vertoeven is. Ook al ligt de focus hier misschien net iets meer op bier dan wijn, je kunt er ook een heerlijk druivensapje drinken. In de mooie kerk, of als het zonnetje schijnt lekker buiten aan het water.

#4 Aloha

Wat is er nou beter dan, terwijl je van je wijntje geniet, lekker naar de zee te turen. Ik besef mij als geen ander dat het weer er op het moment misschien nog niet echt naar is, maar als je een slokje neemt, je ogen sluit en de wind hoort suizen, is het praktisch zomer toch?! Gaan met die banaan dus, want bij Aloha is de wijn een selectie van Marius – JouwWijnvriend, een van m’n favo wijn-winkels in Den Haag!

#5 Allerleukste wijnbar van Den Haag?

Dit is eigenlijk een laatste open plekje in de lijst! Waarom? Wij zijn bij Haagse schatten namelijk heel hard op zoek naar toffe wijn-barretjes. Dus, heb jij voor ons de gouden tip, de nummer 5 van deze lijst, de hekkensluiter en uitsmijter ineen? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten en misschien hebben we er binnenkort wel weer een Haagse schat bij!

Geschreven door

Coco van Alphen