Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

7 x lekker zomers buiten eten

Het ultieme zomerse gevoel? Eindeloos op terrassen zitten en avond na avond buiten eten. We helpen je op weg met deze tips!

dinsdag 2 augustus 2022

Summer in the city! Een uitstekend moment om een lekker terrasje op te zoeken en te kunnen genieten van heerlijke dagen en avonden buiten eten. Hier een aantal heerlijke Haagse schatten suggesties, waar je de hele dag kan vertoeven. Van Franse bistro’s tot een zuidelijk stukje strand, dit is waar je moet zijn deze zomer! 

#1. Zomers tafelen bij Bistro Jules

Elke keer wanneer ik langs dit terras fiets word ik helemaal blij en krijg ik vanzelf een zomers gevoel. Zélfs op de meest regenachtige dagen die we nu wel genoeg hebben gehad. De prachtige grote zonnebloemen, de leuke tafeltjes en de gezellige lichtjes. De perfecte plek om overdag of ‘s avonds flink uit te pakken, want ik waarschuw je alvast, de kaart is maar moeilijk kiezen. De zomerse dagen lijken dit jaar schaars, dus bij zo’n kans als deze moet je het er gewoon goed van nemen.

#2. De zomer in je bol bij Capriole

‘Verscholen’ in een vrij onbekend, maar hip stukje Den Haag: Capriole. Waar je zo heerlijk kunt eten op het grote terras aan het water. Deze fijne plek in de Binckhorst doet al snel zomers aan, met de bootjes die langs varen en het haventje er naast. Ook hier kan je eigenlijk op ieder moment van de dag neerstrijken voor een culinair zomer uitje. Een prachtig vernieuwend menu, met verrassende combinaties die je zeker weten wil proeven.

#3. Rol de zomer in bij De Sushimeisjes

Sushi is het perfecte avondmaal met deze zomerse temperaturen. Frisse smaken, lichte hapjes en een lekker drankje. Daarbij ook nog een terras op 2 perfecte locaties en je zit hier een hele avond goed. Vanaf 16 uur ben je al welkom, dus ook een goed idee om de borrel nog even mee te pakken!  Voor vegans is het hier ook echt een walhalla, zoveel opties en oh zo lekker allemaal! Dus grijp je kans, reserveer een tafeltje vanaf 16 uur en ga pas weg als de zon onder is. Wedden dat het even voelt alsof je op vakantie bent geweest.

#4. Een zomerse avond bij Pastis

Is dit jaar je Franse vakantie in het water gevallen, geannuleerd of kan je simpelweg nog geen afscheid nemen van al het lekkere Franse eten? Dan moet je hier naartoe! In één van de leukste straatjes van Den Haag vind je Pastis. De plek waar je je weer even in Frankrijk waant. De sfeer, het heerlijke menu en natuurlijk de vin! Een zomerse dag en een goed glas wijn, dat is alles wat je nodig hebt.

#5. Bidden voor zomer bij Café loft

Deze kerk is altijd een bezoekje waard, want het is zo gaaf om te zien hoe mooi dit kerkgebouw is geworden. Je kan hier al vroeg beginnen op het terras met een ontbijtje, vervolgens draai je mee met de zon voor een lunch en tenslotte geniet je nog heel even van een avondzonnetje. Bestel hier een heerlijke pizza bij of een van de vele andere heerlijke gerechten. Oh ja de desserts zijn ook echt te lekker om niet te nemen. Denk weer aan de mantra van deze zomer; pak je kans zodra de zon schijnt!

#6. Zomerse sangria’s  bij Little Miss Sangria

Wat past er nou beter bij de zomer dan een verfrissend glas homemade sangria?! Daarbij ziet het er altijd zo feestelijk en zomers uit, dat het meteen een paar graadjes warmer lijkt te worden. Met een heerlijk terras voor de deur, ben je hier al welkom vanaf 12 uur. Lekker hapjes ‘sharen’ wat er altijd voor zorgt dat je heel veel verschillende dingen kan bestellen. Ideaal als je niet zo super goed in kiezen bent!

#7. Someren bij het Suiderstrand

Ver verwijderd van de stad en dichtbij het geluid van de zee, vind je het Suiderstrand. Het strand blijft natuurlijk een heerlijk plek voor een perfecte zomerdag. Dit heerlijke plekje is een goede uitvalsbasis voor een hele dag zomeren. Kies een lekker plekje, geniet van het uitzicht en een licht zomerbriesje, ervaar het zand tussen je tenen en doe je ogen dicht. Denk weer aan de mantra van deze zomer; pak je kans zodra de zon schijnt! Vervolgens neem je een kijkje op de kaart en hou je vooral niet in, want de perfecte zomerdag wordt alleen nog maar perfecter van lekker eten en lekker drinken!

Hup, het terras op! Geniet!

 

Geschreven door

Renee Dekkers