Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Groen, groen Den Haag

Wil jij weten hoe jij je leven leuk én gemakkelijk kan verduurzamen? Lees verder en laat je inspireren door de groenste schatten van Den Haag!

donderdag 25 januari 2024

Groen en geel zijn alom bekend als de kleuren van Den Haag, maar met dit rijtje duurzame schatten focussen we eens alleen op groen. Een nieuw jaar, een nieuw voornemen. Misschien is jouw doel dit jaar wel om je leven bewuster, groener en duurzamer in te richten? Dan hebben wij een aantal fijne plekjes waar je terecht kan. Plekken waar ze op een gezonde manier omgaan met consumeren en nadenken over hoe de wereld er over een paar jaar uit zou moeten zien. Denk aan lokaal geproduceerde en handgemaakte producten, upcycling en zelfs recycling. Zodra je je een beetje verdiept in duurzaamheid, zul je al snel merken hoe leuk en interessant het is. En dat is nou precies de bedoeling van deze ondernemers! Duurzaamheid hoeft niet ingewikkeld, lastig of beperkend te zijn, maar geeft je nieuwe mogelijkheden en perspectieven op de spullen die je hebt, gebruikt en aanschaft. Groen jij met ons mee? 

Groene tip 1: Geef spullen een tweede leven

Waarom spullen weggooien als ze nog goed te gebruiken zijn? Misschien niet door jou, maar wel door iemand anders. Er zijn al zo veel spullen in omloop en alles is al wel een keer gemaakt. Ga naar een plek waar je jouw spullen kan inleveren, zodat iemand anders er weer blij van wordt. Immers: ‘one man’s trash is another man’s treasure.’ Bij Sprinkel & Hop kun je je vergapen aan mooie spulletjes die al een heel leven gehad hebben en bij Achtung! Lady laten ze zien dat nieuwe kleding kopen echt niet nodig is, want daar hangt het vol met tweedehands parels.

Groene tip 2: Kies voor plasticvrij

Voor veel mensen is het een doel om zo min mogelijk single use plastic te gebruiken. Gelukkig maken onze schatten dat voor ons al een stuk makkelijker! Je koffie drinken uit een wegwerpbeker met zo’n plastic dekseltje? Nee toch! Hup, naar Kali Tengah, want daar hebben ze de leukste duurzame herbruikbare to-go bekers in verschillende vrolijke uitvoeringen. En wist je dat het Buitenontbijtje van Aafke volledig is verpakt in plasticvrij materiaal? Die doos is dus gewoon composteerbaar!

Groene tip 3: Doe maar duurzaam

Als je omkomt in de opties en de keuzestress je bevliegt, kies dan eens voor de duurzaamste optie! Het duurzaamste hotel van Den Haag hebben we alvast voor je geselecteerd: La Paulowna Boutique Hotel is trotse bezitter van het Green Key certificaat. Dit betekent dat zij op een duurzame manier ondernemen. Zo zijn de nieuwe kamers volledig gasvrij, maken ze gebruik van boomvriendelijk toiletpapier en wordt er schoongemaakt met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Keuzestress in het kiezen van de juiste chocolade? Niet als je naar The Chocolate Shop gaat. Daar weet je dat het om eerlijke chocolade gaat. Het gehele productieproces van hun ‘Bean to Bar’ chocolade is namelijk volledig transparant en traceerbaar.

Groene tip 4: Fiets je zen

Hoe minder we de auto gebruiken, hoe beter. Een van de makkelijkste en tegelijk leukste duurzame keuzes die we dit jaar kunnen maken is dus om zoveel mogelijk afstanden fietsend of lopend af te leggen. Je ontdekt Den Haag en al haar schatten natuurlijk het best vanaf je fiets, staat nooit in de file en haalt gelijk een frisse neus. Fiets kapot? Laat hem repareren voor je een nieuwe koopt. Bij Lola Bikes weten ze raad met elke fiets en sta je in no time weer op de trappers! Wist je trouwens dat je van fietsen gelukkiger wordt? Onderzoek wijst uit dat een dagelijks fietstochtje van en naar je werk het perfecte moment is om te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Je stapt dus helemaal zen van je fiets.

Geschreven door

Marijn Pot