Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Sunday morning rain is falling

Op zoek naar het ultieme zondag(ochtend) gevoel? Met Lotte's tips ben je er klaar voor. Van ontbijt tot borrel en alles ertussenin. Geniet ervan!

donderdag 24 februari 2022

Zo begint het deuntje van Maroon5 dat je nu ongetwijfeld voorlopig niet uit je hoofd gaat krijgen. Graag gedaan. En falling, dat deed die rain afgelopen week zeker. Geluk bij een ongeluk was het precies het weekend dat we tot later dan 22 uur weer de hort op mochten, dus waarschijnlijk had je afgelopen zondagochtend toch al niet het meest wenselijke zondagochtend gevoel. Maar omdat het toch geen weer was om naar buiten te gaan was een ochtendje in pyjama met paracetamol en veel water waarschijnlijk alsnog de beste optie.

Voor degenen die komende zondag wél met een zonnig humeur opstaan (omdat je óf rustig aan hebt gedaan, óf omdat je de 25 nog niet gepasseerd bent en nog niet weet hoe een echte kater voelt) volgen hier een paar tips voor het perfecte zondagochtend gevoel. Dat begint natuurlijk met je mindset dus zeg me na: “Ik ben vandaag vrij, gister was ik vrij, en morgen begint het drukke leven weer, dus ik ga er NU van genieten. Amen.” Oké nu ben je er klaar voor.

Begin de dag met een bakkie

Het beste begin van de dag is natuurlijk, zoals ik al eerder schreef, met een kopje koffie onder de douche. Als je dit nog niet geprobeerd hebt is dit je moment. Haal hiervoor lekkere koffie in huis, bijvoorbeeld van Roast Factory of kies iets lekkers uit bij Kali Tengah.

Door naar het lekkerste ontbijtje

Daarna het belangrijkste maal van de dag: ontbijten! Met je zondagse pak aan (of dat voor jou nou een joggingsbroek of je mooiste kleren zijn maakt niet uit) kan je door heel Den Haag op zo veel plekken lekker ontbijten. Denk bijvoorbeeld aan Sam Sam, of ontbijt op een fijne plek in de buitenlucht van Buitenontbijtjes (als het mooi weer is dan hé, want op een verzopen kaneelbroodje zit niemand op te wachten).

Op naar een zonnige mindset

Na het ontbijt is het tijd voor een lekkere workout en een zonnige mindset. Ik kan je hier absoluut K’dans in de Van Merlenstraat aanbevelen. Want als er één plek is waar je vrolijker vandaan komt, dan hoe je er naartoe gaat, dan is het deze fijne studio wel. Kleinschalige lessen en de beste instructeurs helpen je helemaal lekker in je vel te zitten.

De zondagmiddagborrel is favoriet

Maar mijn favo moment van de zondag is toch wel echt de borrel. Genoeg plekken in Den Haag om die overheerlijke zondagmiddag in te luiden. Wat dacht je van Strandpaviljoen Aloha? Eerst lekker uitwaaien op het strand en dan neerploffen met een welverdiend wijntje. Volgens mij is er voor deze zondag zelfs een lekker zonnetje voorspeld..

Een betere zondag kan ik je niet voorschrijven, benieuwd hoe jouw favo zondag eruit ziet!

Geschreven door

Lotte