Cadeaubon bestellen

Happies en bakkies

Zin in zomerzon

Het is maart! En maart staat in het teken van de opbouw van de Haagse Strandtenten. Wij hunkeren al naar de zomer... Bij welke schat ploffen we neer?

zaterdag 23 maart 2024

Iets waar we de hele winter naar uit hebben gekeken: weer voor de eerste keer met een kopje koffie of een biertje uit-de-wind-in-de-zon. En dan het liefst met de voetjes in het zand en het geluid van de golven op de achtergrond. Ook altijd zo’n moeite met kiezen welke strandtent nou de fijnste is? We zetten er een paar voor je op een rijtje, die we ook nog eens een Haagse schat mogen noemen! 

Suidwaarts!

Het is een stukkie fietsen, zuidwaarts richting Kijkduin, maar dan heb je ook wat. Want bij Suiderstrand is het altijd zomer. Als je hier eenmaal neerploft wil je nooit meer weg. En dat hoeft gelukkig ook niet! Suiderstrand is namelijk zeven dagen per week van vroeg tot laat geopend. En wij vinden het helemaal niet gek als je na je koffie en ontbijtje besluit te blijven hangen voor een lunch die zomaar over gaat in een borrel!

Open: vanaf 15 maart 2024 (maar misschien al deze week… als je de weersvoorspelling van donderdag hebt gezien, snap je dat er hard doorgewerkt wordt). Hou de socials in de gaten voor updates.

Suiderstrand den haag strandtent borrelen zee

Klein maar fijn

De kleinste en als je het ons vraagt meest relaxte strandtent van Scheveningen: The Shore. Een ontmoetingsplek voor surfers, surfliefhebbers en andere fijne strandtypes. Van culturele activiteiten tot surflessen voor jong en oud, de mega lekkere pancakes met een heerlijk bakkie van  The Roast Factory… Bij The Shore kun je uren hangen. En wist je dat de hele tent zelfvoorzienend is? Ze scoren dus ook nog eens duurzaamheidspunten!

Open: vanaf 23 maart 2024 (en als het meezit iets eerder). En mis vooral het immer knallende openingsfeest op 13 april niet! Check de socials voor details, tickets en andere evenementen.

Haagse_schatten_The_Shore

365 dagen zomer

Strandschat Aloha was als een van de weinigen ook tijdens de wintermaanden geopend, en daar prijzen wij ons elke keer weer gelukkig mee! Maar des te gezelliger is het er nu het kwik begint te stijgen en het zonnetje gaat schijnen. Wat Aloha zo bijzonder maakt is dat het een strandtent, een surfschool én een toffe winkel in één is. Of je er nu komt voor een nieuwe bikini, een lunch met uitzicht op zee of voor je eerste surfles. Aloha is waar je moet zijn. Updates over de beachclub, surfschool en surfshop vind je op de socials. Volgen dus!

Open: het hele jaar rond!

Dineren aan zee

Bij strandslag 9, op ons favoriete Strand Zuid, vind je een van de oudste strandpaviljoens van de Haagse kust. Een plek waar historische gezelligheid en hedendaagse gastvrijheid samenkomen. Hier kun je echt eens heerlijk dineren aan zee. De Kwartel mag zich zonder twijfel een heus restaurant aan het strand noemen. Op de kaart staat voor iedereen wat wils: vlees, vis, maar ook vega én vegan gerechten en lactose- of glutenvrije opties.

Open: Vanaf begin maart (vaak als eerste van alle opgebouwde strandtenten!) tot ver in de zomer. Zeven dagen per weer van 9 uur ‘s ochtends tot in de late uurtjes. Hou socials in de gaten voor speciale evenementen en de laatste updates.

de kwartel de kwartel strandtent den haag zuiderstrand restaurant

Lekker hangen

Bij Strandhuis Maví, nét even uit de drukte bij strandslag 6 en 7, wil je nooit meer weg. Kom je hier ‘s ochtends voor je ochtendduik en je bakkie koffie, dan is de kans groot dat je neerploft en niet meer weggaat. Bij Maví is het gezellig en ongedwongen. Eigenaren Bram en Martine zijn net zo dol op lekker tafelen, kletsen, borrelen en snacken als wij. Dus dat moet goed zitten!

Open: Vanaf 28 maart tot in de loop van september. Check socials voor de precieze details en leuke updates over activiteiten en feestjes.

Mavi zuiderstrand strandtent den haag

Schatzoeken

Dat wij bij Haagse Schatten fan zijn van schatzoeken, zal geen verrassing zijn. Hoe leuk dus dat je bij onze vrienden van TrashUre Hunt kunt jagen op zwerfafval. De mensen van TrashUre Hunt zetten zich namelijk met hun hele ziel en zaligheid in om zwerfafval op het strand én op andere plekken tegen te gaan. Ze brengen milieuproblemen zo op een toegankelijke, effectieve en ludieke manier onder de aandacht. Van de gevonden schatten worden ook nog eens kunstwerken gemaakt, die op het strand te bewonderen zijn.

En dat verdient wat ons betreft een podium. TrashUre Hunt is daarom een van de goede doelen van Haagse Schatten. Je kunt je cadeaubon namelijk ook doneren. Stuur hiervoor een mailtje naar info@trashurehunt.org!

Volg en tag @trashurehunt op Instagram of gebruik de hashtag #beahero. Ze vinden het namelijk hartstikke leuk om te zien wat jouw schatzoektocht heeft opgeleverd!

TrashUre_Hunt_Haagse_schatten

Bij al deze Haagse schatten wissel je je Haagse Schatten Cadeaubon in voor een hapje of een drankje op het zonnige terras (of natuurlijk lekker binnen, mocht de Hollandse zomer op zich laten wachten). Doe ‘m ook eens cadeau aan een bekende strandliefhebber! Succes gegarandeerd. 

Geschreven door

Marijn Pot