Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

2020: Wat een jaar!

Ook voor ons was 2020 een enerverend jaar. In deze blog blikken we samen met jullie terug op een jaar dat in alle opzichten anders was dan anders.

dinsdag 29 december 2020

Dit is bijna een understatement. Want wat is 2020 een bijzonder jaar geweest. Man, wat heeft dat coronavirus ons met zijn allen in de greep gehad, en nog steeds. Iedereen werd geconfronteerd met thuis zitten, thuis werken, thuis shoppen, thuis borrelen en zo kan ik nog wel even door gaan!

Er werd grote flexibiliteit gevraagd van een ieder en jeetje, wat zijn er ondanks die lastige beperkingen een boel toffe initiatieven ontstaan. De meest creatieve ideeën werden het leven ingeroepen door winkeliers en horeca, ontzettend gaaf om te zien. Natuurlijk wilden ook wij ons steentje bijdragen. In maart startten we daarom met onze Haagse schatten survival pakketten! Bizar veel aanvragen kregen we binnen, later ook voor onze lokale kerstpakketten. Meer dan 2500 stuks! Ja, VIJFENTWINTIG HONDERD STUKS! Dat zagen we natuurlijk echt niet aankomen, wat een daverend succes!

Bij Haagse schatten zijn wij uiteraard al jaren fan van #supportyourlocal, maar nu werd dat door een veel grotere groep opeens ook ingezien. Ontzettend gaaf dat wij de lokale ondernemers in dit jaar op die manier extra konden helpen! En dan heb ik het nog niet eens over de GIGA cadeaubonorder van de Gemeente Den Haag. Die namen aan het einde van het jaar 55.000 cadeaubonnen bij ons af om op die manier de lokale zorghelden een dikke high five te geven. Een aantal dat we bijna niet konden bevatten. Ons platform en alle aangesloten ondernemers zijn opeens bij zóveel mensen bekend. Onwerkelijk haast.

2020 was ook het jaar waarin we veel mooie, nieuwe Haagse schatten hebben mogen toevoegen aan ons platform. Schatten waarvan we hoopten dat iedereen er langs kon gaan om ze in het écht te ontdekken, maar ook dat gebeurde met beperkingen. Online shoppen, langs de take away of een kort bezoekje. Hopelijk ziet dat er in 2021 toch écht weer anders uit! Ik neem je, om in de stemming te komen, alvast even mee langs onze nieuwe aanwinsten van dit jaar.

Shop till you drop
Hierbij een overzicht van onze nieuwe “Shop till you drop” schatten!

Made conceptstore
Made conceptstore: een tof creatief concept aan het Noordeinde waar je de mooiste kunstcreaties vindt van uitsluitend Haagse makers.

Porte Reffe
Zei iemand wijn? Dan moet je serieus bij Porte Reffe Wijnen in de Vlierboomstraat zijn. Met meer dan 250 verschillende flessen in de winkel. Cheers!

Couqou
Zullen we afspreken dat we deze Haagse schat onder ons houden? Je vindt conceptstore Couqou in een klein steegje aan het Noordeinde. Wat een aanwinst!

Happies en Bakkies
Onze “Happies en Bakkies” schatten. Kunnen jullie ook niet wachten tot we er weer écht naar toe kunnen? Die take-away is een goed alternatief, maar nothing beats the real deal!

Little Miss Sangria
Een stukje Spanje, zo in je eigen achtertuin. Little Miss Sangria: waar je geniet van heerlijke huisgemaakte sangria’s en mediterraanse hapjes!

Jules
Genieten van de Franse keuken, fijne bediening en goede wijnen doe je bij het knusse Bistro Jules. Een plek waar het simpelweg goed vertoeven is!

Foam Ontbijt en Lunch
De Frederikstraat zit vol met leuke en lekkere (lunch)zaakjes, maar er kan er maar één de leukste zijn. Stap binnen bij FOAM!

Foam The Kitchen
Inspiratie opdoen in de keuken of je kennis over plantaardig koken vergroten? Dan is de kookstudio FOAM The Kitchen misschien wel jouw nieuwe favo plek.

Suiderstrand
Kom in vakantiesferen bij Strandpaviljoen Suiderstrand! Een Haagse schat nét buiten de drukte van Kijkduin voor levensgenieters, surfers en fijnproevers.

Bar Pêche
Bar Pêche is een mini restaurantje in de Foodhallen Den Haag waar de allerlekkerste seafood gerechtjes gereserveerd worden. Een absoluut pareltje!

Broodbrouwers
Een bakkerij, bistro en borrelplek in één, de Broodbrouwers. In een heel tof pand in de Stationsbuurt vind je deze verborgen schat.

Haagse Happiness
And last but zeker not least! Onze “Haagse Happiness” schatten. Ook hiervan kunnen we niet wachten tot we er weer naar toe kunnen gaan!

Café Loft
Een ware aanwinst in de Vruchtenbuurt: Café LOFT. Een toffe ontmoetingsplaats in de oude Jeruzalemkerk. Waar lekker eten, yoga en kunst samen komen!

Boulderhal Walhalla
Boulderhal Walhalla in de Haagse Sportcentrale heeft het allemaal! Een toffe plek om te sporten, te chillen en fijne mensen te ontmoeten.

De Naaierij
Alle creatievelingen opgelet: maak kennis met de Naaierij! Dé plek waar je je kleding repareert, duurzame kleding koopt, naailessen volgt en toffe evenementen bezoekt.

Conclusie: Wat een jaar!
Terugblikkend op 2020 kijken wij met het hele team terug op een mooi en bijzonder jaar. Ondanks alle corona perikelen, hebben wij nog nooit zoveel nieuwe schatten in één jaar mogen verwelkomen (13 stuks!). Hebben we nog nooit (überhaupt was dit pas de eerste keer) zoveel succes gehad met onze lokale pakketten, om over de kerstpakketten maar helemaal niet te spreken. Barbara had haar baan al eerder opgezegd, Marlies deed dat dit jaar ook. Genoeg toffe opdrachten om fulltime met Haagse schatten bezig zijn, een droom die uitkomt en direct toffe stappen tot gevolg heeft. We zijn namelijk verhuisd naar een echt kantoor, en wat voor één. Op het dak van de New Farm met uitzicht over ons mooie stadje! Onze nieuwe website is live gegaan en ons Instagram account heeft een nieuw jasje gekregen. We zijn inmiddels nog slechts (op het moment van schrijven) 390 volgers verwijderd van de magische 10.000 volgers (thanks to blogger Annelou)! En er is ook nog eens een mini Haags schatje geboren, ik mocht moeder worden van baby Charlie Mae. Wat een jaar.

Al met al kijken wij terug op een mega bijzonder 2020. Zonder jullie hadden wij dit allemaal niet gekund lieve schatten. Dus namens Barbara en Marlies, namens alle bloggers; Babet, Coco, Anouk, Annelou, Renée en mezelf: BEDANKT LIEVE SCHATTEN! De winkels, de volgers, de klanten, de ondernemers, de opdrachtgevers, iedereen!

Wij proosten morgen op een succesvol, gezond en gelukkig jaar voor jullie allemaal. Omdat we beseffen dat wij ons dit jaar gelukkig mochten prijzen en dat zeker niet voor iedereen op gaat.

Geschreven door

Daisy Mostert