Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

5 tips voor een dagje voor jezelf

Valentijnsdag zou gecombineerd moeten worden met een dag geheel in het teken van liefde voor jezelf. Onze schatten helpen je daar graag bij!

maandag 14 februari 2022

Eigenlijk zou er een dag vooraf moeten gaan aan Valentijnsdag. Een dag die geheel in het teken staat van zelfliefde. Niet zonder reden: mijn moeder en het internet zeggen namelijk al jaren dat je pas écht van iemand anders kan houden wanneer je van jezelf houdt. Waar Valentijnsdag in het teken staat van aandacht geven aan je geliefden in de vorm van tijd, cadeaus en uitjes stel ik voor dat de ‘Dag van Zelfliefde’ in het teken staat van aandacht geven aan je eigen lichaam en geest. Hoe? Daar kunnen onze schatten je bij helpen. 

Een boek lezen op de bank bij Café Loft 

Pak een boek in. Eentje die allicht al weken in je kast naar je ligt te loeren. Stap op de fiets naar Café Loft en plof neer in een lekkere bank of stoel en bestel een heerlijke kop koffie. Dit is nu even jouw plekje. Met het geroezemoes van anderen op de achtergrond vlieg je door de pagina’s heen. Je vergeet dat je telefoon bestaat, vergeet bijna dat er zoiets bestaat als tijd, hoeft even niet aan huishouden of werk te denken en voelt een heerlijke rust over je heen komen. Door die rust waardeer je het bakkie voor je neus allicht nog meer dan je normaal al doet. Koffie- en chocoladespecialist Stef van Harskamp zet dan ook niet zomaar koffie. De plantages en bonen worden met zorg gekozen door Stef om vervolgens geroosterd te worden onder het dak van Café Loft. Zo’n bakkie past perfect bij jouw momentje op die bank.

Chocolade om met niemand te delen van The Chocolate Shop

Een lekkernij hoort ook bij de Dag van Zelfliefde. Chocolade door jou gekocht en bedoeld alleen voor jou. Bij The Chocolate Shop kom je repen en bonbons tegen die je nergens anders kan vinden. Helemaal leuk is het dat achter vrijwel alles wat je bij The Chocolate Shop ziet een bijzonder en duurzaam verhaal zit. Dat zorgt ervoor dat die heerlijke bonbons nog nèt even wat beter smaken. Overigens, op de Dag van Zelfliefde zit er geen limiet aan hoeveel bonbons je mag en kan eten. Zoveel als past lijkt mij de beste hoeveelheid.

Liefde geven aan je huid bij PureSan

Een Dag van Zelfliefde is natuurlijk niet compleet zonder zorg voor je lichaam. Trainen is altijd een goed idee, maar ontspanning past nóg beter bij deze speciale dag. Maak daarom eens een afspraak bij onze schat PureSan, een schoonheidssalon gespecialiseerd in huidverzorging en ook huidverbetering. In flink wat behandelingen zit een massage van  schoonheidsspecialiste Sandra de Zeeuw inbegrepen en dat is bij voorbaat al het hoogtepunt van jouw dag. Sandra is hier namelijk bijzonder goed in en ze laat je pas gaan op het moment dat je een en al ontspanning uitstraalt. Een dikke aanrader.

Wijn van Porte Reffe drinken in bad

Romantische komedies leren ons al jaren dat het ultieme ontspanningsmoment voor vrouwen de volgende ingrediënten bevat: een ligbad en een glas wijn. Niet zo’n originele tip voor de Dag van Zelfliefde dus, maar wel eentje die helemaal in het rijtje thuishoort. De lekkerste wijn vind je bij onze schat Porte Reffe. In deze wijnwinkel worden ruim 250 verschillende wijnen geboden, allemaal afkomstig van kleinschalige wijnbouw. Laat je inspireren door de eigenaar Marthijn om de beste keuze voor jou te maken en neem de fles mee naar je badkamer waar je een heerlijk ruikend bad voor jezelf voorbereid. Geen bad thuis? Geen zorgen. Haagse schat La Paulowna Boutique Hotel telt namelijk genoeg prachtige suites voorzien van een ligbad – of een regendouche als je wat minder van het badderen bent. Een dag met jezelf in een hotel is het summum van zelfzorg dus schroom niet om hier een nacht te spenderen en met jezelf in bad te proosten.

Romantiek en drama in het Filmhuis

De kers op de taart van deze heerlijke liefdevolle dag is het plaatsnemen in een zachte bioscoopstoel terwijl je ogen worden verwend door de mooiste en meest bijzondere films. Dat kan natuurlijk bij Het Filmhuis. Laat dit nou net het jaar zijn waarin de heerlijke Franse film Amélie haar twintigste verjaardag viert. Filmhuis Den Haag viert dat ook door de film deze week weer te draaien, te weten 15 en 16 februari. Een heerlijke, fantasierijke en inspirerende afsluiter van deze Dag van Zelfliefde.

Geschreven door

Annelou Izeren